-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Znate li da se danas obilježava Dan ranijeg odlaska s posla?

A JOŠ JE I PETAK

Jeste li znali da se danas obilježava Dan ranijeg odlaska s posla? Svima je lijepo otići s posla ranije i uživati u poslijepodnevnim satima.

Obilježavanje ovog dana osmislila je književnica Laura Stack. Ona je, između ostalog, i stručnjakinja za produktivnost zaposlenika.

O svemu je napisala i knjigu “Leave the Office Earlier”. U knjizi istražuje deset ključnih faktora koji poboljšavaju radne rezultate, smanjuju stres i štede vrijeme na radnom mjestu.

Obilježavanje ovog dana potaknula je 2004. godine u Americi. Njegova je svrha naglasiti važnost održavanja ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Ovaj dan je i podsjetnik na to da i tek malim prilagodbama u radu možemo povećati produktivnost, bez da se provode dodatni sati na poslu.

Dopuštanje zaposlenicima da povremeno odu ranije s posla ne samo da ih čini zadovoljnima, već i povećava njihovu produktivnost, tvrdi autorica.

Zaposlenike se potiče na način da s posla mogu otići čim obave sve svoje zadatke. Oni tada svjesno povećavaju svoju učinkovitost kako bi što ranije mogli otići kući, navodi Laura Stack.

Skreće pažnju i na činjenicu da produktivni zaposlenici mogu biti samo sretni zaposlenici.

Tema o kojoj piše posebno je važna u vrijeme kad je sve popularniji rad od kuće pa je teško razdvojiti posao i slobodno vrijeme

SB

ilustracija

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close