Zmajevi među reprezentacijama koje bi mogle iznenaditi na Mundijalu

Nogometna reprezentacija BiH nalazi se među šest ekipa koje bi mogle napraviti zapaženiji rezultat na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

Iako Zmajevi još uvijek nisu osigurali učešće na Mundijalu, američki sportski portal Bleacher Report stavio je našu reprezentaciju među šest ekipa koje bi mogle iznenaditi dobrim partijama i otići dalje od grupne faze takmičenja. Veliko iznenađenje na proteklom Svjetskom prvenstvu napravile su Slovačka, Gana i Urugvaj, iako su ih mnogi otpisivali u grupnoj fazi.

“BiH je bila na korak do velikog takmičenja u proteklih nekoliko godina. Međutim, uvijek su gubili od Portugala u baražu tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012. godine. Ovaj put uništavaju svoje protivnike u kvalifikacijama za SP. Sa vođom kao što je napadač Manchester Cityja Edin Džeko, BiH će biti velika prijetnja za protivnike u grupnoj fazi. Ukoliko sve bude uredu, vrlo je moguće da Zmajevi urade ono što je uradila Slovačka na Svjetskom prvenstvu 2010. godine”, piše autor teksta na Bleacher Reportu.

Osim naše reprezentacije, na listi mogućih iznenađenja Mundijala su reprezentacije Belgije, Egipta, Švicarske, Japana i Rusije.

 

(Klix)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close