Zimska služba Komunalnog JP ˝Visočica˝ Visoko spremna je za održavanje cesta na području naše općine tokom zime

Zimska služba Komunalnog  javnog preduzeća ˝Visočica˝ Visoko spremna je za održavanje cesta na području naše općine tokom zime, potvrdio nam je Ermin Dlakić, direktor JKP ˝Visočica˝ Visoko.
˝Izvršene su sve pripreme i opravke mehanizacije za održavanje cesta u zimskim uslovima još u ljetnom periodu. Osim mehanizacije pripremamo i vodovodni i kanalizacioni sistem. Za zimsko održavanje ulica i trotoara mi smo pripremili posipni materijala kao i rezervne dijelove da bi na vrijeme mogli da reagujemo. Administrativni problem su i dalje zastupljeni, naime dvije glavne ulice ˝Visočica˝ ne održava i ponovo smo uputili zahtjev nadležnoj službi jer po zakonu i te dvije regionalne ceste treba da održava nadležno preduzeće koje održava i ostale ulice. ˝Visočica˝ Visoko je još prije godinu dana izradila novi plan održavanja koji bi bio svrsihodan za naše stanovnike i mi ćemo ponovo incirati te nove planove koje imamo, do tada Visočica će raditi ono što ima dok se ne usvoje novi planovi.˝
Nadležna služba Općine Visoko koja je zadužena za izradu plana za zimsko održavanja cesta na području općine, još uvijek se nije očitovala po ovom pitanju. Šefica Službe gospođa Nidžara Hadžiomerović, na koju su nas upućivali nakon naših mnogobrojnih poziva, obećala je da će uskoro odgovoriti na ovo pitanje.
Obzirom da snijeg već pada nadamo se da ove godine nećemo imati problema kada je u piatnju zimsko održavanje puteva na području naše općine.

Radio Q

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close