Kultura življenjaLifestyle

Zeničani uz piće, muziku i “Edoteku” već devet godina uče o kulturi, historiji, sportu…

Kviz “Edoteka” već devet godina svakog četvrtka u kafani “Club072” okuplja više od 250 Zeničana koji uz dobru zabavu testiraju svoje opće znanje, kao i znanje o muzici, kulturi, geografiji, historiji i sportu, i uz to nauče nešto novo. Kviz je dobio ime po osnivaču i radio voditelju Edinu Sinanoviću.

Ideja o kvizu u pubu dolazi iz Engleske, a na nagovor prijatelja Sinanović ju je pokušao realizirati i u Zenici. Međutim, nije mogao ni zamisliti da će “Edoteka” postati tradicija i omiljeno mjesto izlaska Zeničana četvrtkom navečer.

“Za početak smo pozvali neke naše prijatelje kojih je bilo tek 20-ak. Već naredne sedmice taj broj se udvostručio, a svaki naredni put broj takmičara i ekipa se povećavao. Sada u prosjeku imamo oko 250 takmičara podijeljenih u 25 do 30 ekipa”, govori Sinanović na početku razgovora.

“Edoteka” je prilagođena svim generacijama, a iznenađujuće je, kako Sinanoviću tako i starijim učesnicima, koliko mladi Zeničani poznaju “ono vrijeme” i sve što je tada bilo aktuelno.

“Najbitnije je da se zabavljamo i da zaista nema generacijskog jaza. S nama ne budu samo takmičari iz Zenice, imamo goste i iz drugih bh. gradova, pa i država, ako su u Zenici. S vremenom smo postali brend, već se zna gdje raja izlazi četvrtkom, a redovno nas posjeti i popularni voditelj kvizova Tarik Filipović”, dodaje Sinanović.

Među omiljenim gostima bila je i ekipa filma “Pored mene”. Nagrade nikome nisu bitne, a teške teme u Clubu 072 četvrtkom navečer ne postoje. Noć počinje muzikom pićem, smijehom i druženjem, a nakon toga slijedi učenje.

“Kviz je podijeljen u četiri runde po deset pitanja vezanih za muziku, film, historiju, geografiju, sport, opće znanje i drugo. Zajedno s našim prijateljima i sponzorima ne nagradimo samo prva tri mjeseta, nego i do 15 ekipa”, izjavio je Sinanović.

Kvize će u februaru obilježiti deset godina postojanja, a vjetar u leđa Sinanoviću i njegovoj ekipi su mladi željni dobrog provoda i znanja.

“Da nema njih, ne bi bilo ni ‘Edoteke’. Ovom prilikom samo mogu svima da se zahvalim, a 8. februara mašemo devetoj godini i ulazimo u desetu godinu postojanja. Rođendanska ‘Edoteka’ svim učesnicima donosi veliki broj nagrada. Svi su dobrodošli jer za znanje i zabavu nikad nije kasno”, zaključio je Sinanović u razgovoru za naš portal.

 

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close