logo
bios

Zenica domaćin spektakla u olimpijskom taekwondou

Objavljeno prije 4 mjeseca . u čet, okt 10th, 2019

Zenica će krajem ove sedmice biti domaćin domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.Najbolji taekwondoisti iz regiona, svijeta i Bosne i Hercegovine borit će se za medalje u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji olimpijskog Taekwondo-a.

Taekwondo savez BiH spremno dočekuje ovakav spektakl, a tim povodom se obratio predsjednik organizacionog odbora.

“Naša zemlja će po prvi put biti domaćin G1 turnira i mogu reći da sa velikim uzbuđenjem očekujemo početak ovog spektakla. Grad Zenica i Arena spremni su za ovakav događaj koji je samo početak lijepih zbivanja u olimpijskom Taekwondou u našoj državi. Ovim putem želim da izrazim zahvalnost i Olimpijskom komitetu BiH i svima koji su na neki način doprinijeli održavanju G1 turnira”, rekao je Samir Šarić.

Bosnu i Hercegovinu će na turniru predstavljati 67 takmičara, a osim predstavnika naše zemlje takmičari iz svih dijelova svijeta stižu u Zenicu, te je do sada prijavljeno preko 300 takmičara.

Taekwondo G1 turnir ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh