Zenica: B.S. lišen slobode zbog posjedovanja opojnih droga

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Crkvice, dana 19.02.2014. godine, poduzimali su pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do saznanja da određena kriminogena lica, na određenoj lokaciji na području općine Zenica, posjeduju narkotička sredstva, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih i opservaciji navedene lokacije. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, istog dana, u ulici Hadžije Mazića put u Zenici, izvršen je pretres stana, vozila, podrumskih prostorija i zajedničkih prostorija koje koristi lice B.S., kojom prilikom je pronađeno:

–         biljna materija upakovana u plastičnu kutiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 141,50 grama;

–         biljna materija upakovana u staklenu epruvetu, koja se nalazila u pvc kesi, sa rasutom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 53,50 grama;

–         biljna materija, bruto težine 2,15 grama; i

–         jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.S., rođenog 1975. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close