Željka Cvijanović nova premijerka RS-a?

Dosadašnja ministrica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Željka Cvijanović mandatarka je za sastav nove Vlade RS-a, potvrdio je večeras predsjednik RS-a Milorad Dodik

(Fena)

Skupština RS-a danas je prihvatila ostavku vlade Aleksandra Džombića, a zatim je i Vijeće naroda potvrdilo tu odluku Parlamenta.

Ukoliko bude izabrana, Cvijanović će biti prva premijerka od nastanka RS-a.

Cvijanovićeva je u Džombićevom kabinetu bila ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Rođena je 1967. godine u Tesliću, gdje je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjoj Luci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu.

Radila je kao nastavnica i profesorica engleskog jezika, kao viši prevodilac, a potom i asistent u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnik predsednika Vlade za evropske integracije i saradnju s međunarodnim organizacijama.

Obavljala je i poslove šefa Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Jedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

Udata je i majka dvoje djece.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close