Željezno Polje: Pomoć još nije stigla, Vlada ZDK odbacuje odgovornost, mještani prepušteni sami sebi

Mještani Željeznog Polja još uvijek nisu dobili tešku mehanizaciju koja ima je potrebna da uspostave putnu komunikaciju u ovom mjestu, koje je nakon posljednjih snažnih poplava u BiH ostalo odsječeno od glavne saobraćajnice

(Patria)

Nekoliko hiljada stanovnika u Željeznom Polju najviše brine to što predugo čekaju na pomoć Oružanih snaga BiH, iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona tvrde, barem prema informacijama kojima raspolažu u Željeznom Polju, da Vlada ovog kantona nije nadležna da rješava probleme lokalnih puteva te odgovornost prebacuju na Općinu Žepče koja očito nema kapacitete da se izbori sa novonastalim problemima.

Mještani Željeznog Polja su ogorčeni i preplašeni. Poručuju da ukoliko nadležni u što kraćem roku ne rješe njihove pobleme, mogući su ponovni protesiti i blokiranje glavne saobraćajice Zenica – Doboj, piše NAP.

Tokom poplava i klizišta koje su Bosnu i Hercegovinu zahvatile u maju ove godine u Željeznom Polju je uništeno na desetina kuća i drugih objekata, dok je putna komunikacija u ovom mjestu koje broji nekoliko hiljada stanovnika, bila u potpunosit isprekidana.

Poplave koje su ponovo zahvatile Željezno Polje početkom avgusta iznova su uništile tri kilometra glavnog puta u Željeznom Polju, pa je 11 sela ponovo ostalo odsječeno.

Ministarstvo odbrane BiH izdalo je saopćenje u kojem tvrde da su pripadnici Oružanih snaga BiH na terenu i pružaju pomoć u Željeznom Polju, no mješani su demantirali takve tvrdnje. Na terenu se nalazi, kažu, tek jedna mašina koja čisti korito rijeke, dok je druga mašina pokvarena.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close