Javne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Siniši Subotiću

Želimo sretan rođendan novinaru Siniši Subotiću

Siniša Subotić je rođen 01.04.1970. godine u Visokom. Osnovnu školu završio je u Visokom 1985. godine odličnim uspjehom. Završio je dvije srednje škole: ekonomsko-trgovinsko komercijalnu i tekstilnu tehničku. Odličan uspijeh i zlatne značke tokom svih godina školovanja. Učestvovao je na brojnim takmičenjima iz matematike i fizike. Nakon upisivanja na Pravani fakultet 1989. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Beograd. Po povratku iz JNA nastavlja studij uz visok prosjek ocjena.

Rad u medijima počinje 1993. godine na omladinskom radiju FM iz Visokog uz vođenje kvizova i noćnih programa. Sredinom 1994. godine prelazi na Nezavisni radio AB iz Visokog, gdje se počinje ozbiljnije baviti novinarstvom uređujući i informativni program. Dopisnik je FREE EUROPE radija-emisija na bosanskom jeziku, bio je tijekom 1995/96. godine. U periodu 1997/98. radi na RTV Visoko, kao novinar – voditelj emisije informativnog i zabavnog karaktera. Visoku školu novinarstva Media plan završava u preiodu 1999/2000. godine, nakon čega započinje rad na radiju “Q” iz Visokog uz rad i na produkcijskom dijelu programa ove kuće koja proizvodi program za lokalne tv stanice.

Tijekom 2001/2002. uz pomoć Media plan škole novinarstva iz Sarajeva stiče diplomu trenera istraživačkog novinarstva. Obuku za ovu vrstu predavanja sticao je u Kopenhagenu, Arhusu, Strarzburu, Sofiji, Beogradu, Makarskoj i Opatiji uz pomoć trenera iz Danske škole novinarstva. Tijekom 2002/03. održao je više uspijesnih treninga sa područja istraživačkog novinarstva u Sarajevu pri matičnoj školi. U print medijima, njegove tekstove najčesće možete naći u Oslobođenju za koje pokriva Visoko i okolne gradove. Nakon internet seminara u Media centru u Sarajevu, rad na polju istrazivačkog novinarstva je dobio sasvim nove vidike uz pomoć vrijednih predavača Ševke Bajića i Kenana Ćerimagića.
Danas radi kao novinar općinskog javnog servisa.

www.magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close