-TopSLIDEJavne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Jasminu Dlakiću

Jasmin Dlakić je rođen 01.06.1973. godine u Visokom. Odrastao i živi u Mokronozima u naselju Hlapčevići. Osnovno obrazovanje je stekao u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre.

Srednju informatičku školu u MSC “Hazim Šabanović” Visoko, a diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Zenici. Oženjen je suprugom Almirom sa kojom ima sina Velida.
Radno iskustvo u struci stekao dugogodišnjim radom u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre.
Iskazujući afinitet i sposobnost za postizanje viših ciljeva u životu, napustio je posao u prosvjeti i krenuo u privatni biznis. Osnivač je i direktor respektabilnog preduzeća ATLAS-D d.o.o. Visoko, te nove firme A-Fleks d.o.o.
Veoma uspješno je obavljao i dužnost Predsjednika lovačkog društva “SRNDAĆ” u Visokom, te Predsjednika Nadzornog odbora Lovačkog saveza BiH. Nosilac je najvećih lovačkih priznanja koje dodjeljuje Lovački savez BiH – Zahvalnica Saveza, Orden II reda i Orden I reda.
U više mandata je dao nemjerljiv doprinos u radu Školkih odbora na području općine Visoko i radu Upravnog odbora NK Bosna Visoko i NK Moštre.
Kao privrednik manifestira društvenu odgovornost podržavajući veliki broj projekata vladinog i nevladinog sektora, i obrazovanje mladih ljudi. Redovno kao čovjek, svoju humanost iskazuje učešćem u brojnim humanitarnim akcijama pomažući ljudima.

Svojim društvenim i političkim angažmanom pokazao je, vlastitim primjerima, što podrazumjeva građanska i politička odgovornost. U društveno-političkom životu se posebno istakao kao općinski vijećnik sa visokomoralnim kvalitetima i velikim intelektualnim sposobnostima.
Kao aktivni političar – vijećnik Općinskog vijeća Visoko manifestira političku principjelnost i odgovornost prije svega prema poreskim novcima i cijeloj lokalnoj zajednici. Svojim odgovornim, prije svega politički zrelim istupima, ukazao je na političko kalkuliranje ostalih vijećnika – da su marionete političkih oligarhija.

www.magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close