Zeleno svjetlo SDA Bajazitu Jašareviću za direktorsko mjesto u Elektroprivredi BiH

Kadrovska komisija SDA dala je saglasnost da novi direktor Elektroprivrede BiH bude Bajazit Jašarević, bivši premijer Tuzlanskog kantona, izvijestila je FTV.
Istovremeno, Skupština dioničara ovog preduzeća imenovala je privremeni Nadzorni odbor.
Iako su ovakve odluke donesene u toku javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora, privremena imenovanja nisu sporna za predstavnike Vlade u Skupštini dioničara. Kažu, sve je urađeno po zakonu.
„Čim se završi konkursna procedura i Vlada FBiH da prethodnu saglasnost, što ne mora trajati tri mjeseca, bit će zakazana Skupština i bit će izabran novi Nadzorni odbor“, kaže Enver Mujezinović, opunomoćenik Vlade FBiH u Skupštini Elektroprivrede BiH.

Do tada, u privremenom Nadzornom odboru sjedit će trojica članova iz prethodnog saziva. Tako je odlučila Vlada Federacije BiH, koja ih je prvo razriješila, a potom i imenovala kao vršioce dužnosti. U svojstvu vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora imenovani su: Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević.

“Nakon imenovanja, imat ćemo raspisivanje javnog konkursa za izbor generalnog direktora i dva izvršna direktora”, kazao je Enver Agić, v.d. člana Skupštine dioničara Elektroprivrede BiH

Sadašnji direktor Elvedin Grabovica, kojem mandat ističe u ponedjeljak, svjestan je ko odlučuje o čelnoj poziciji u ovom preduzeću.
“Izborni pobjednici i oni koji su dobili povjerenje od strane naroda imaju pravo da postave ljude kojima vjeruju i da odgovaraju za rezultate koji se pred njih postave“, kazao je on.

U popodnevnim satima Kadrovska komisija SDA odlučila je da na čelu Elektroprivrede BiH bude Bajazit Jašarević, bivši premijer Tuzlanskog kantona.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close