Zeleni obrok u čaši: Najbrža pržilica masnog tkiva

Đumbir je jedan od najjačih okidača u ubrzanju metabolizma. Korijenasta neugledna biljka služi kao okidač procesa tokom kojeg tijelo sagorijeva višak kalorija nataloženih u masnoće i pretvara ih u toplinu

(Zadovoljna.hr)

Nezdrava prehrana i premalo kretanja dva su negativna faktora zbog kojih u našem tijelu ostaje višak kalorija. One se tokom dana ne sagorijevaju, pa se taj višak pretvara u masno tkivo koje se taloži oko trbuha stvarajući ‘šlaufove’. Prvi korak u nastojanju da potrošimo nataložene viškove u tijelu je bilo kakva vrsta kretanja, a drugi vrlo efikasan način je promjena prehrambenih navika. Uvrstite li u nju i ovaj napitak koji je prava prijetnja masnoćama napravili ste veliku uslugu tijelu koje žudi za zdravljem.

Đumbir je jedan od najjačih okidača u ubrzanju metabolizma. Korijenasta neugledna biljka služi kao okidač procesa tokom kojeg tijelo sagorijeva višak kalorija nataloženih u masnoće i pretvara ih u toplinu.

Jabučni ocat u kombinaciji s medom mobilizira masnoće pohranjene u tijelu. Avokado obiluje mono nezasićenim mastima koje se ne talože u naslagama sala za razliku od zasićenih masti. Ovo voće stvara i osjećaj sitosti. Peršin i metvica na tijelo imaju detoksirajući učinak.

Ovi sastojci udruženi u napitak, višak kalorija upijaju poput spužve i istovremeno tijelo čiste od nataloženih loših elemenata.

Sastojci:

– 1 kašika jabučnog octa
– 1 kašika svježe ribanog đumbira
– 1 režanj češnjaka
– ½ avokada
– 1 šalica opranog svježeg špinata
– 1 kašika meda
– 1 svežanj metvice i peršina
– ½ šalice mlake vode

Priprema:

Avokado ogulite i nasjeckajte na komadiće, špinat, peršin i metvicu operite i dobro posušite. U blender stavite zeleno povrće pa dodajte jabučni ocat, đumbir, češnjak te sve dobro izmiksajte. Na kraju u napitak umiješajte med i žlicu naribanog đumbira. Popijte na tašte u jutro i nakon svakog masnijeg obroka.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close