NogometSport

Ždrijeb play-offa Lige nacija

ODRŽAN je ždrijeb play-offa Lige nacija, turnira koji će poslati posljednje četiri reprezentacije na Europsko prvenstvo.

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, a još četiri dobit ćemo kroz četiri play-offa Lige nacija. Svaka od četiri Lige nacija (A, B, C i D) dat će po jednog sudionika Eura, a tamo će se plasirati ona reprezentacija koja u dokvalifikacijama ostvari dvije pobjede. 

Na današnjem ždrijebu Bosna i Hercegovina i Srbija su imali sreće. Izvučeni su kao domaćini finalnih utakmica ako prođu polufinale. BiH će tako, ako pred svojim navijačima prođe Sjevernu Irsku, dočekati boljeg iz dvoboja Slovačke i Irske, a Srbija ako preživi gostovanje u Norveškoj će u Beogradu čekati boljeg iz okršaja Škotske i Izraela. 

Kosovo i Makedonija nisu bili te sreće, igraju međusobno, a zatim kao gosti u potencijalnom finalu.

Od ranije se zbog bizarnog sustava ždrijeba zna da će pobjednik play-offa Lige nacija C, u kojem se natječe BiH, igrati u skupini E sa Španjolskom.

Prve utakmice play-offa igraju se 26. ožujka, a finalne pet dana kasnije. 

Tijek ždrijeba:

12:18 Bugarska/Mađarska će biti domaćin Islandu ili Rumunjskoj.

12:17 I BiH je imala sreće. Ako na svom travnjaku pobijedi Sjevernu Irsku, dočekat će boljeg iz dvoboja Slovačke i Irske.

12:16 Srbija je imala sreće. Ako prođe Norvešku, bit će domaćin boljem iz dvoboja Škotske i Izraela.

12:15 U Ligi D domaćin će biti pobjednik duela između Gruzije i Bjelorusije. Bolji iz tog duela čeka pobjednika dvoboja Makedonije i Kosova.

12:14 Sad počinje ždrijeb za domaćine finalnih utakmica.

12:12 Island će u play-offu Lige A dočekati Rumunjsku, a Bugarska Mađarsku.

12:10 Ždrijeb počinje s Ligom C, gdje je upao Izrael i igrat će protiv Škotske. To znači da Bugarska, Mađarska i Rumunjska sele u Ligu A.

12:00 Počeo je uvodni program. Ove reprezentacije su već osigurale Euro.


Index
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close