ZDK: Uputstva o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundiranje) …

SOPĆENJE ZA  MEDIJE

 

Uputstva o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundiranje) financijskih  sredstava poticaja namijenjenih  subvencioniranju projekata

Molimo Vas da u sredstvima informiranja objavite sljedeće Saopćenje za medije Ministarstva za privredu:

 

Na osnovu Programa utroška budžetskih sredstava za 2016. godinu i Programa utroška sredstava od koncesija za 2016. godinu, na održanoj 56. Sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona doneseni su zaključci o usvajanu uputstava o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundaciju) financijskih sredstava poticaja namjenjenih  subvencioniranju devet projekata.

 

Ministarstvo za privredu predložilo je uputstva  za  provođenje postupaka sa kriterijima kod realizacije slijedećih projekata poticaja: izgradnja i obnova javne turističke infrastrukture; projektovanje, utopljavanje i certifikacija energetske efikasnosti javnih građevinskih objekata (škola); projekati  komora i udruženja iz područja  privrede; izgradnja proizvodnih objekata; realizacija patenata inovatora; organizacija poslovnih zona; investicije kod obrta i  zaštita tradicionalnih i starih zanata;  pokretanje poslovnih ideja i registracija privrednih subjekata; uvođenje i certifikacija sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima i  marketinški troškovi kod proizvoda nagrađenih na sajamskim manifestacijama;, te  jačanje konkurentnosti izvoznika.

 

U upusvima su precizno definirani sadržaji potrebni aplikcija koje će potencijalni korisnici trebati dostaviti, kriteriji,  kao i iznosi financijskih sredstava koja će se refundirati kod uredno dostavljenih zahtjeva.

 

Usvajanje postupaka i kriterija su bila nužna akivnost  kako bi se mogli objaviti javni pizivi za svaki poticaj pojedinačno, a što se očekuje u narednih nekoliko dana.

 

 

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close