BiHPolitikaPrivredaZDK

ZDK: Tri miliona maraka za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima

TRI MILIONA MARAKA ZA PODSTICAJE POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA U ZDK

Ministarstvoza poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona ove godineplanira izdvojiti 3 miliona KM za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima uovom kantonu, što je na nivou iz 2019. godine. To je rečeno na sastankupremijera Mirze Ganića i nadležnog ministra Mirnesa Bašića sa predstavnicimaUdruženja poljoprivrednih proizvođača u ZDK.

PremijerGanić je istakao da je ovo udruženje jedini socijalni partner vlade u oblastipoljoprivrede te da je u interesu i proizvođača i vlade snažno udruženje kojeće zastupati sve poljoprivredne grane i proizvođače u svim općinama. Stoga su iu ovogodišnjem budžetu planirana sredstva za podrškuradu kancelarije ovogudruženja, koje se nalaze u sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona

MinistarBašić je rekao da je u toku izrada programa utroška sredstava podsticaja upoljoprivredi, te da su ove godine planirane i određene inovacije i pojačane kontrole korištenja podsticaja, jer je prioritetzapošljavanje i intenziviranje poljoprivredne proizvodnje. Istakao je da će ufokusu podsticaja ostati proizvodnja maline, peradarstvo i plasteničkaproizvodnja.

PredsjednikUdruženja poljoprivrednih proizvođača ZDK Nermin Marušić uručio je premijeruGaniću zahvalnicu za podršku radu i razvoju ovog udruženja.

Pres-službaZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close