ZDK: Saopćenje sa 29. sjednice Vlade

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, danas na 29. sjednici, je usvojila Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom za 2014. godinu.

Vlada je usvojila i prijedlog zaključka o nominiranju Sabahudina Ibrahimagića za člana Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO/MIO sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Na današnjoj sjednici su doneseni zaključci o odobravanju sredstava: Općini Žepče 10.000,00 KM na ime učešća Zeničko-dobojskog kantona u sufinasiranju izgradnje vodovodne mreže u naselju Preko za povratnike. Društvu socijalnih radnika Zeničko-dobojskog kantona je odobreno 500,00 KM na ime podrške organizaciji 1. godišnje stručne konferencije socijalnih radnika BiH.

Vlada je danas usvojila tri zaključka na prijedlog Ministarstva zdravstva a koji se odnose na refundiranje troškova za nabvku opreme u JU Kantonalna bolnica Zenica, i to: Zaključak o izmjenama Programa utroška sredstva i Odluku o odobravanju finansijskih sredstava za nabavku inkubatora za čuvanje koncentrata trombocita za potrebe JU KB Zenica u visini od 20.999,16 KM te Odluku o odobravanju 364.221,76 KM za refundaciju troškova finasiranja nabavljene opreme od firme „Siemens“ d.o.o.Sarajevo po ranije zaključenim ugovorima a koja će biti isplaćena u tri mjesečne rate.

Na prijedlog Minstarstva a za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlada je usvojila Odluku o uvećanju sredstava u Budžetu ZDK za 2015. godinu u visini od 1.571.228,33 KM.

Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ iz Zenice je odobreno 1500,00 KM na ime pomoći za organizaciju 19. bajramskog malonogometnog turnira „Zeničkih mahala“ , a Odbojkaškom klubu „Maglaj“ iz Maglaja 1000,00 KM na ime pomoći za plaćanje kotizacije za jesenji dio sezone

2015./2016. godine.

Ured premijera

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close