ZDK: Premijer i ministri sa načelnicima

Premijer Zeničko dobojskog kantona,Miralem Galijašević,zajedno sa ministrima,bio je domaćin sastanka sa načelnicima općina ovog Kantona na kojem je razmatrana aktuelna problematika u lokalnim zajednicama.
-Glavna tema sastanka bila je saradnja kantonalnih i općinskih administracija a povodom pripreme važnih dukomenata za narednu godinu,programa rada i budžeta,izjavio je premijer Galijašević.
Ocijenili smo da je 7 mjeseci nakon konstituisanja Vlade i nakon što su ministri stekli određeno iskustvo i upoznali se sa problematikom,neophodno na ovaj način razmijeniti stavove i čuti mišljenja predstavnika općinskih uprava,ukazao je premijer Galijašević.
Tokom sastanka ukazano je na potrebu zakonskog regulisanja pitanja gazdovanja šumskim resursima.
-Svaka od općina treba da raspolaže sa svojim resursima i koristi benefite,ocijenio je načelnik općine Kakanj, Nermin Mandra. Kako je istakao, time će se,na primjer, izbjeći teškoće koje odavno imaju općine Vareš i Olovo.
Načelnik Vareša Avdija Kovačević je istakao da očekuje finansijsku pomoć viših nivoa u prevladavanju blokade računa od strane Porezne uprave zbog duga od oko 2 miliona maraka po osnovu doprinosa za uposlenike administracije.
-Očekujemo brzu reakciju i pozitivan odgovor na naš apel,u suprotnom Općini Vareš prijeti samoraspuštanje Vijeća i gašenje Općinske uprave,upozorio je Kovačević.
Gradsku upravu Zenica na ovom sastanku predstavljao je predsjedavajući Gradskog vijeća, Nebojša Nikolić.

(Š.B.) – rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close