ZDK nastavlja saradnju sa IFC, članicom Svjetske banke

Šefica Ureda Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u BiH Lada Buševac, sa saradnicima, razgovarala je, u četvrtak, sa premijerom Fikretom Plevljakom o narednom koraku uspostavljene saradnje potpisanim ugovorom, krajem prošlog mjeseca, na Projektu poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti u BiH.

Cilj Projekta je povećati konkurentnost BiH kroz pružanje pomoći odabranim institucijama na sva četiri nivoa vlasti da provedu reforme poslovnog okruženja. Tokom susreta razmjenjene su informacije o uspostavljenoj saradnji Vlada ZDK- IFC i tempu njene realizacije. Ponuđeni su projekti na kojima bi se moglo raditi u okviru Projekta u Zeničko-dobojskom kantonu, kao što je izgradnja hidroelektrana na rijeci Krivaji, energetska učinkovitost objekata, kao što su škole…

IFC radi i na realizaciji Programa za obnovljive izvore energije. IFC investira u infrastrukturu ali i podržava inicijative koje vode jačanju tržišta kako bi se privukli i drugi investitori. U zemljama regiona, IFC je prisutan kroz savjetodavni program i podršku razvoja tržišta obnovljivih izvora energije. O iskustvima u ovom segmentu govorio je Dženan Malović, voditelj projekta.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close