Vlada ZDK: Izvještaj sa 32. sjednice

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na 32. sjednici, je usvojila Elaborat o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine Zeničko-dobojskog kantona i uputila ga u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je usvojila Odluku o proglašenju 29. oktobra Danom civilnih žrtava rata Zeničko-dobjskog kantona na Inicijativu poslanika Nermina Kadrića (VI saziv Skupštine) koja je prihvaćena od strane Skupštine Kantona.

Na prijedlog Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okolice na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Informaciju o stanju regionalnih cesta na području Kantona i uputila je u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je donijela nekoliko odluka o uvećanju sredstava u Budžetu ZDK za 2015. godinu na razdjelu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport –primljeni tekući transfer za nabavku udžbenika u visini 113.750,00 KM. Ova sredstva su namijenjena za nabavku udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe. Ekonomskoj školi iz Zenice je donirano 8.400,00 KM od strane Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za realizaciju projekta zapošljavanje osoba s invaliditetom. Konzum d.o.o. Sarajevo je donirao 300,00 KM OŠ “Meša Selimović“ iz Zenice za nabavku sportskih rekvizita.

UG “MC Tica“ iz Zenice je odobreno 400,00 KM na ime pomoći za sufinasiranje i organizaciju moto-manifestacije “Zimski moto-susreti Zenica 2015“.

Odlukom Vlade odobreno je 1.119,88 KM JU Domu zdravlja Zenica za učešće u zajedničkom finasiranju projekta izgradnje ambulante u Arnautima

Vlada je predložila dr. Dianu Štimjanin-Koldžo kao kandidata za konačno imenovanje na poziciju člana UO Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja. Na današnjoj sjednici je imenovana radna grupa za koordinaciju aktivnosti u oblasti unapređenja ranog rasta i razvoja djece u ZDK.

Na prijedlog Ministrstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlada je donijela Zaključak o odobravanju 45.300,00 KM Regionalnoj agenciji REZ Zenica za sufinansiranje projekta „Stručno osposobljavanje i zapošljavanje šivača za potrebe kompanije Alma Ras d.o.o. Visoko, a 89.289.36 KM Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK za potrebe zdravstvenog osiguranja pripadnika braniteljske populacije, te 1.000,00 KM Savezu udruženja slijepih građana ZDK kao podrška obilježavanju 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa.

Po 1000,00 KM je odobreno studentima generacije UNZE , dobitnicima nagrade rektora : Erna Musić, prosjek 10 u toku magistarskog studija, Dženana Bečirhodžić, prosjek 10 u toku magistarskog studija i Nermin Redžić, prosjek 9,71 u toku dodiplomskog studja.

Press služba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close