Zdenko Antović: Od vlasnika atraktivne lokacije u centru grada do požarnog puta po mjeri lokalnih moćnika

U srijedu, 23. oktobra 2015. Općina Visoko organizirala je Završnu raspravu na novi, modificirani  urbanistički projekat “Centar” Visoko. Po običaju, blamaža, ovoga puta u režiji pomoćnice načelnice za prostorno uređenje Nidžare Hadžiomerović koja je zaboravila da postoje  ljudi  koji njene prijedloge znaju čitati “između redova”.

Ovoga puta “otkrivena” je i Odluku o provođenju Urbanističkog projekta (objavljena i na sajtu Općine), a koju bi ubrzo trebali usvojiti vijećnici, takvoga sadržaja da su i projektanti iz Banja Luke ostali IZBEZUMLJENI, te su o ovome željeli raspraviti “iza zatvorenih vrata”?! Između niza bezobrazluka, Hadžiomerovićka (njena služba) je predložila i član 37.: “Svi postojeći objekti ucrtani u grafičkom dijelu Projekta se zadržavaju i ukoliko su BESPRAVNO IZGRAĐENI može se sprovesti postupak njihove LEGALIZACIJE”.

zdeno antovic, dokazTek su danas projektanti shvatili njihovu ulogu u svemu ovome.
Naravno i ptice na grani znaju koji su to bespravno izgrađeni objekti i imenovana traži  spas, kao i njeni prethodnici, u rješavanju ovoga četrnaestogodišnjeg problema Općine u (sred) CENTRA GRADA, poturivši građanima Institut za građevinarstvo “IG” Banja Luka. Naravno, dotična ima  svoje  favorite, pa je svojom pridikom pokušala da ubijedi prisutne tako da autoru ovoga teksta, koji je vlasnik jedne atraktivne parcele od šezdesetak m2 uz hotel Centar (vl.Zukić Halima), po najnovijem, pretvori u POŽARNI PUT, a ne u građevinsko zemljište, a sve za  ovaj bespravno izgrađeni objekat koji bi po njenoj želji NAPOKON trebao dobiti svjetlo legalizacije.

Kako je za ove pokušaje propalo prošlogodišnje krivotvoreno obrazloženje, te nakon ove gluposti o požarnom putu iz nečijih bašta, za očekivati je i treće: možda se u prijedlogu projekta i spasa hotela “pojavi” na  autorovoj parceli:  uzletište za helikoptere?

(Autor teksta: Zdenko Antović)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close