Visoko

Zbog poplava nema nastave u naselju Dobrinje kod Visokog

Zbog poplava nema nastave u Nemili kod Zenice i naselju Dobrinje kod Visokog

Nada se da će se zbog prestanka padavina smanjiti i dotok vode u korita rijeka te da će ostale škole sutra normalno raditi

U dvije osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu, „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Dobrinja kod Visokog i „Ćamil Sijarić“ iz Nemile kod Zenice, zbog poplava u tom kantonu, sutra se neće odvijati nastava – kazao je u izjavi za Fenu ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović

– Direktori te dvije škole obavjestili su nas da, zbog sigurnosti djece, sutra neće raditi. Dobrinja je problematična zbog mosta, kojim djeca dolaze u školu, a u nemilskom kraju su poplave na putnim komunikacijama, ali i klizišta na nekim dijelovima, uzrok odgađanja nastave – ističe ministar Sinanović. 

Nada se da će se zbog prestanka padavina smanjiti i dotok vode u korita rijeka te da će ostale škole sutra normalno raditi. 

– Međutim, sve direktore smo obavijestili da prate situaciju i poduzmu odgovarajuće korake. Ako je potrebno, neka odgode nastavu za dan-dva, odnosno koliko je potrebno. Sigurnost djece i nastavnika je najvažnija – napominje ministar Sinanović.

(FENA/dg)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close