LifestyleModa i ljepota

Završno veče 40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo

POZNATA TURSKA DIZAJNERICA AYBUKE KEMIYEVA PREDSTAVILA SVOJU KOLEKCIJU NA 40. JUBILARNI NIVEA BIH FASHION WEEK SARAJEVO

Sinoć je u prepunoj dvorani predivnog Kongresnog centra u hotelu Hills 5*, svečano završen najznačajniji modni događaj u BiH, koji je trajao u periodu od 22.04.-24.04.2018.godine. Završnu veče obilježile su revije gostiju dizajnera iz inostranstva: Lazara Ilića, gost dizajner iz Crne Gore, zatim Marine Kosorić, naša dizajnerka, porijeklom iz Ukrajine, Aybolek Kemiyeva, gost dizajner iz Turske, te Amine Hasanbegović, gost dizajner iz Srbije.

Za savršen make up manekenki se pobrinula Ters Bosanka, a za blistavi izgled frizura Head Line Professional iz Maglaja.

Lazar Ilić je jedan  od najuspješnijih i najambicioznijih crnogorskih modnih kreatora. Prvenstveno kvalitetom i specifičnim stilom, izdvojio se iz mase dizajnera ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.

Naša poznata modna kreatorka, Marina Kosorić predstavila je svoju novu kolekciju „Opera“ u završnoj večeri ovog velikog modnog događaja.

Kolekcija je posvećena sjećanju na Dmitrija Hvorostovskog, proslavljenog ruskog operskog pjevača i čini je deset modela – devet večernjih haljina i vjenčanica.

Na 40ti NIVEA BH FASHION TV SARAJEVO su  stigli i gosti iz Turske, predstavnici Fashion TV I Fashion One TV kao i specijalna gošća Fashion One TV mlada turska dizajnerica Aybuke Kemiyeva.

Aybuke Kemiyeva, dizajner iz Turske, prvi put je došla u Sarajevo upravo na 40.Nivea BiH Fashion Week, gdje je predstavila svoju kolekciju od 20 modela. Njen dolazak u našu zemlju su najavljivali mnogobrojni turski mediji.

Amina Hasanbegović, gošća iz Srbije, je svojom novom dražesnom kolekcijom je svečano zatvorila 40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.
Njene kreacije namenjene su prvenstveno smjelim devojkama, koje vole modu i ne plaše se da iznesu svoje stavove.

 

Za odličan after party pobrinuli su se vinarija Čoka i Ždrepčeva krv, sokovi i voda Vivia te kafa Bristot.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close