Završena sjednica Doma naroda PSBiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Prijedlog zakona o obligacionim odnosima u civilnom zrakoplovstu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona s ciljem usklađivanja ove oblasti s evropskom legislativom.

S obzirom na to da je Dom naroda usvojio ovaj zakon u nešto drugačijem tekstu u odnosu na Predstavnički dom, bit će potrebno izvršiti usaglašavanje između domova.

Dom naroda je usvojio i Prijedlog zakona o carinskoj politici u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, ali će i on morati biti usaglašen s tekstom usvojenim u Predstavničkom domu.

Delegati su usvojili Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2014. godinu.

Usvojen je i zaključak o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure izbora četiri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta, kao i zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Data je saglasnost na Ugovor o zajmu (Projekat vodosnabdijevanja Gradačac) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close