Završen treći MMS festival, u četvrtak izložba sa dječije radionice „Slike plesa“

Treći po redu Festival umjetnosti i kreacije, Many Men Show 2015. – Kulturpoint, nakon tri sjajna dana zabave, druženja, smijeha i odlične atmosfere u samom centru Visokog, zatvorio je prekjučer svoja vrata. Mnogobrojni posjetioci ovogodišnjeg festivala uživali su u šarolikim sadržajima, od izložbi, preko radionica i sportskih događaja, pa sve do koncerata na kojima susvi zajedno pjevali o mladosti. Vikend od 7. do 9. augusta u Visokom je bio ispunjen sjajnim gostima, pa su tako nakon izložbe Mirze Smajlovića i koncerata Farisa Pinje i benda Bezbeli Apstraklije posjetioci MMS festivala tokom drugog dana imali priliku da uživaju u raznim radionicama i izložbama, sve do koncerta benda Bad Monkeys i party-ja uz DJ Elija. Posljednji dan festivala obilježili su sportski događaji i projekcije filmova MaKpro produkcije, TV Furda produkcije te PCRC/Pinch produkcije. A posljednji događaj, svojevrsna prva balkanska wallcut izložba HAD ekipe bila je pravi šlag na tortu i hit ovogodišnjeg festivala, te o njoj svi bh. mediji bruje tokom ova dva dana nakon zatvaranja festivala.Sve u svemu, festival umjetnosti i kreacije Many Men Show ove godine postigao je sve svoje ciljeve.

Budući da je ovogodišnja tema bila Kulturpoint cilj festivala je bio pružiti mladima iz Visokog i regije odličan „show više ljudi“, uz događaje ispunjene kulturom i kreacijom, a zadovoljstvo na licima posjetilaca potvrdilo nam je da je uspjeh ovog festivala zagarantovan, ne samo ove godine, već i onih godina koje dolaze pred nama. Mladi iz Visokog, potencijalna kritična masa koja će sutra biti pokretač svih pozitivnih vibracija u gradu i državi, a okupljeni oko organizacionog i volonterskog tima MMS festivala,pokazali su kako, uz manje transformacije, sve može da postane kulturni centar, a svojom voljom svim nevjernicima su prikazali da je bitna samo pozitivna energija, rad i zalaganje, kako bi se postigli veliki rezultati.

Ipak, kao i svake godine, nakon sjajne zabave dođe vrijeme da se rastanemo i da pozdravimo sve posjetioce i ljubitelje festivala MMS, ali kao i svake godine napominjemo da je ovo samo rastanak za ovu godinu, te da ne smijete zaboraviti MMS koji će već narednog ljeta predstaviti svoj program i donijeti mnogo zadovoljstva za sve vas.No, prije nego se pozdravimo, moramo se zahvaliti svima onima koji su omogućili realizaciju ovogodišnjeg festivala.Prvenstveno, to su članovi udruženja koja se nalaze u organizacionom odboru, a posebno je zanimljiv kontinuitet da već treću godinu zaredom nekoliko udruženja organizuje ovaj festival, što je izuzetno zahtjevno koordinirati, ali je ipak uspješno provedeno od ovih mladih ljudi.

Ove godinu organizatori su udruženja: Setup – Centar društvenih inicijativa, Damar Omladine, XXL Basket, Confero i Udruženje mladih pozitivaca.Također, posebnu draž ovogodišnjeg festivala činio je i volonterski tim festivala, te se ovom prilikom zahvaljujemo svim našim vrijednim volonterkama i volonterima, koji su svojim vrijednim radom doprinijeli realizaciji ovogodišnjeg programa festivala.

Svesrdnu podršku ovogodišnjem festivalu dali su i partneri projekta, među kojima se nalaze: World Vision, Zavičajni muzej Visoko, Gradsko kino Visoko i Galerija Likum76.A na kraju, posebna zahvalnica pripada onima koji su za ovaj festival izdvojili svoja materijalno-tehnička sredstva, a to su: Generalni pokrovitelj festivala – Općina Visoko; Srebreni sponzori – Prevent, GradEko, VGT Osiguranje i Burn;te ostali sponzori – Vispak, Pizzeria Milano, Komochem, Mega color, Mega-trans, Ugarak produkt i Mala group. Pored navedenih sponzora važnu podršku dali su i naši mnogobrojni medijski pokrovitelji, kojima se također posebno zahvaljujemo, a među kojima se nalaze: Generalni medijski pokrovitelj – Visoko.co.ba; medijski pokrovitelji – Radiosarajevo.ba, Oslobođenje, Federalna.ba, Federalna novinska agencija FENA, Alfa TV, Kaportal.ba, Televizija Vi-net, Vipromo, Visokoin.com, Magazin plus, Fashion Beauty Love i Radio Kakanj.

Iako smo svi uživali u sjajnim sadržajima MMS festivala, dolazi vrijeme da se oprostimo, ali samo za kratko, budući da nas već ove sedmice očekuju novi sadržaji koji priprema MMS tim,a radi se o izložbi slika koje su naslikala djeca svojim plesom u okviru Dječije radionice „Slike plesa“, a koja se održavala drugog dana festivala.Ova izložba će biti održana u četvrtak, 13. 08. 2015. godine, sa početkom u 19:00 sati u Galeriji Likum 76, u Visokom, te ovom prilikom pozivamo sve naše prijatelje i posjetioce, kao i sve mališane da nam se pridruže i budu i dalje dio MMS tima.
Također, pored ove izložbe, zbog velikog interesa svi oni koji žele imat će priliku da pogledaju izložbu „Walls“, prvu wallcut izložbu na Balkanu, a koju je priredila HAD ekipa i to svakog dana do petka 14. 08., u terminu od 20:30 do 23:00 sati, u napuštenom silosu Klas d.d. industrije u Ozrakovićima.

Pored ove izložbe možete pogledati i izložbu Tragovi, Mirze Smajlovića, koja će biti postavljena u Zavičajnom muzeju Visoko narednih mjesec dana.Naravno da to nije sve od MMS-a, iako se opraštamo već uskoro kreću pripreme za narednu godinu, MMS tim se užurbano priprema za nove pobjede, pozivajući sve one koji žele na bilo koji način pomoći ovu vrijednu ekipu da se uključe i kontaktiraju nas. Many Men Show, festival kreacije i umjetnosti, okosnica je svih ljudi koji vole kreaciju i umjetnost i svih onih koji žele da kreiraju pokret za bolju budućnost, kako nas samih, tako i bolju budućnost generacija koje dolaze iza nas.Moje lično zadovoljstvo bilo je gledati mnogobrojne posjetioce, od onih najmlađih na dječijojradionici, do onih najstarijih na koncertima i ostalim sadržajima. Svi zadovoljni, svi ispunjeni jednim MMS vikendom. Svi sretni, što je najvažnije, u dobrom i prijatnom društvu. I to je našcilj, naš motiv i snaga koja nas pokreće da, iako izmoreni zbog loše finansijske situacije i mnogo rada koji nas svake godine čeka u realizaciji, iznova krenemo sa realizacijom i napravimo festival vrijedan pomena.Hvala vam svima na podršci, dolasku i vidimo se naredne godine, u isto vrijeme u Visokom!!!

Enes Hodžić, PR manager Festivala kreacije i umjetnosti Many Men Show 2015. – Kulturpoint

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close