Završen 30. jubilarni Nivea bh fashion week Sarajevo

Emina Husedžinović Ibrahimović etablirano ime bh. modnog dizajna, svojom novom kolekcijom ALTA FASHION svečano je zatvorila 30. jubilarni NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, najznačajniji modni događaj u državi.

Novu Emininu kolekciju sačinjavale su ekskluzivne večernje toalete i vjenčanice a aplauzi koji su nagrađivali svaki izlaz manekenki na pistu dokazali su još jednom da je Emina najuticajnije ime bh. modne scene. Emina je svoju novu kolekciju ALTA FASHION posvetila trogodišnjoj kćerci Alti koja je sa njom na oduševljenje prisutnih na kraju i prodefilovala pistom.

Unikatne kreacije namjenjene bh. damama predstavio je na zadnjoj večeri jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA i talentovani dizajner Arnel Vučić. Njegovom kolekcijom dominirala je bež boja, a stil koji je predvidio za ovu sezonu je suptilna elegancija. Edina Osmančević modna dizajnerica iz Zenice, ponovo je oduševila publiku predstavivši više od 40-tak modela iz kolekcije ARAHNA. Kvalitetom dizajna Edina je po tko zna koji put dokazala da je u samom vrhu modne scene BiH.

Priliku da se prvi put predstavi sarajevskog publici imala sinoć i Amina Hasanbegović , VIP gošća ovogodišnjeg 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEK. Amina Osmanbegović je kreatorica koja oblači sva zvučna imena Sbije i modna umjetnica koja proizvodi više od 400 unikatnih modela godišnje. Amina je pokazala kolekciju BLACKSMITH & TAILOR kojom su dominirali i unikatni detalji od metala, a gromoglasan aplauz nakon završetka revije dokaz je da organizatori nisu pogriješili u izboru specijalnog gosta 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA.
Na posljednjoj večeri sedmice mode prikazana su i odjela renomirane modne kuće JEORDIE”S, a na veliko oduševljenje prisutnih u ulozi manekena pojavili su se Dejana Radović bivši Mister BiH i i Alipaša Selimović Best Model BiH.

Udruženje manekena i modnih kreatora te izvršna Modna agencija ABC MODELS bez greške je organizaovao još jedan BH FASHION WEEK koji već nekoliko godina ima prefiks svjetskog kozmetičkog brenda NIVEA. Čelnici NIVEE spoznali su značaj BH FASHION WEEKA i sudjelujući u njemu i ove godine dali svoj doprinos u unapređenju bh. tekstilne industrije tako što su mladim modnim dizajnerima obejzbjedili besplatno sudjelovanje.

Oficijelni dio programskog sadržaja 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA završen je specijalnim Haineken partijem na kojem su se dugo razmjenjivali utisci, kontakti, ali i ostvarile nove saradnje. Za dame je služen ponovo Baileys, ekskluzivna vina Vinarije Čitluk, a za one koji su poželjeli kafu služena je espreso kafa Bristo.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close