Zakerberg se odrekao svojih milijardi, a promakla vam je sitnica koja život znači

Zakerberg je jedan od onih tipova koje naprosto ne znaš gdje da smestiš. Može da kupi fabriku odjeće (i zemlju u kojoj se ona nalazi), a stalno ide u istoj sivoj majci. Može da šeta manekenke, a vjeran je svojoj dragoj. Niko mu ne brani da se krije iza zidova, a on je na onom Fejsbukovom cijelom svetu ispričao najintimniji gubitak njega i njegove žene.

Autor: 24.sata.rs

A onda je, čim je vidio svoju kćerku Max – donirao je skoro cijelo svoje bogatstvo. E, ali možda vam je promakla jedna sitnica. Ona koja, tako često, život znači. U ovom slučaju jedan normalan život.

 

Multi milijarder, ako i dalje možemo tako da ga zovemo, dobio je dijete. U rekordnom roku njegova slika dobila je preko tri miliona lajkova.

 

Nisu mu lajkovali rođaci i drugovi sa faksa koje nije vidio sto godina. Dobro, možda i jesu, ali su mu čestitali Šakira, Arnold Švarceneger, Melinda i Bil Gejts i… Milan Tarot (morali smo).

 

Ali onda su počele da se nižu čestitke raznih ljudi. Mark je prvo komentarisao, onda lajkovao i na kraju – digao ruke. No, prije toga nastala je jedna od najzanimljivijih Fejsbuk konverzacija svih vremena.

 

Prvi komentar na Markovu objavu imala je Melinda Gejts, žena Bila Gejtsa, koji je takođe najavio da će se odreći 90 odsto svog novca.

 

“Dobro nam došla na ovaj sveijt, Maks. Bil Gejts i ja jedva čekamo da te upoznamo. Srećns si što imaš tako sjajne roditelje. Mark i Prisila, roditeljstvo je divno i bićete sjajni! Tvoj gest da daš tako mnogo je prava inspiracija. Ono što zasigurno znam je da će Maks i druga deca rasti u lkepšem svoketu. Ovo skeme koje si posadio će rasti. Sa ljubavlju i divljenjem, Melinda Gejts”, napisala je bogatašica. A odgovor?

 

“Hvala, Melinda. Ti i Bil ste nam bili i ostajete velika inspiracija. Nadamo se da ćemo učiti od vas i jedva čekamo da upoznate Max sledeći put kada svratite u grad”, napisao je Mark.

 

Čestitke Marku Cakerbergu

Da, čestitao mu je i Švarceneger, Foto: Screenshot

 

Onda se u komentare ubacila i Šakira. Ona i Pike su čestitali kao “roditelji roditeljima”, a Mark se i njoj zahvalio. A na portret sebe, žene i bebe odgovorio je duhovito – porodica lenjivaca.

 

Čestitke Marku Cakerbergu

Čestitke Marku Cakerbergu, Foto: Screenshot

 

Ipak, vjerovatno smo na najlajkovanijem postu svih vremena vidjeli kako izgleda prisnost i koliko smo kroz društvene mreže, makar prividno, svi povezani.

 

I koliko gest jednog čovjeka koji je bio posvećen, predan i na kraju ispao pošten možda, ali samo možda stvarno može da promijeni svijet.

 

24.sata.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close