Zagreb Hanku dočekao i ispratio ovacijama

KONCERTI Kraljica sevdaha u punom “Lisinskom” priredila sjajan muzički događaj

U dupke punoj dvorani “Vatroslav Lisinski” kraljica sevdaha Hanka Paldum preksinoć je priredila sjajan muzički ugođaj, koji će se dugo pamtiti.

Pjesma i ples

Iako je u svojoj dugogodišnjoj karijeri Paldum nekoliko puta punila “Lisinski”, interesiranje Zagrepčana za njen koncert ovaj put je nadmašilo sva očekivanja.

– Bilo je fantastično, publika je bila prezadovoljna, uživala je, kao i ja. Neki koji su bili i na mojim ranijim koncertima kazali su mi kako nikada nisu bili na ljepšem – rekla nam je zadovoljna Hanka.

Čak i neke pjesme koje nije planirala otpjevala je, jer ih je publika tražila.

– Drago mi je da je koncert prvi put održan u organizaciji dvorane “Lisinski” i da su oni prezadovoljni – dodaje Hanka.

Publici u hrvatskom hramu kulture Hanka je predstavila i nove pjesme s aktuelnog albuma “Šta svaka žena sanja” i već na prve taktove niko nije ostao ravnodušan. Plesalo se i pjevalo uz dobro poznate pjesme “Pamtim još”, “Ja te pjesmom zovem”, “Zelene oči”, “Merak mi je”, “Život je lijep”…

Na kraju koncerta Hanka je izvela kompoziciju “Majka”, a cijela dvorana ustala je na noge i aplaudirala joj.

– Jedva su me pustili da odem – govori naša velika pjevačica.

Dva gosta

Na bini u “Lisinskom” kao Hankini gosti nastupili su pjevači iz naše zemlje Mirza Šoljanin i Denial Ahmetović, koji su zajedno s njom otpjevali nekoliko sevdalinki.

Uprkos činjenici da je koncert trajao više od dva sata, raspoložena Hanka se nakon silaska s bine strpljivo slikala s brojnim fanovima te s osmijehom dijelila autograme. Kako to i dolikuje bh. divi, publika u Zagrebu dočekala ju je i ispratila ovacijama.

Autor: E. S. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close