logo
bios

Za čim muškarci i žene najviše žale u seksu

Objavljeno prije 8 mjeseci . u pon, okt 14th, 2019

ISTRAŽIVANJE 
Često u pitanju sasvim suprotne stvari

Za čim muškarci i žene najviše žale u seksu

Ima kajanja

Svi mi žalimo zbog nečega ili nekoga, ali zanimljivo je da su kod muškaraca i žena, kada je o seksu riječ, često u pitanju sasvim suprotne stvari.

Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu “Archives of Sexual Behaviour”, muškarci žale zato što nisu imali odnose s više različitih partnerica, dok žene, s druge strane, žale što su bile s previše pogrešnih muškaraca.

– Očito je da seks na jednu noć ostavlja veće posljedice na žene. Žaljenje muškaraca je razumljivo jer su oni programirani za razmnožavanje za koje se šanse povećavaju uz veći broj partnerica – rekla je Marti Heselton (Martie Haselton), psihologinja, koja je učestvovala u istraživanju u kojem je ispitano čak 25.000 osoba.

Među top-pet stvari zbog kojih se kaju, 24 posto žena je uvrstilo gubljenje nevinosti s pogrešnim partnerom. Među muškarcima, zbog toga se kaje deset procenata. U prvih pet razloga za kajanje je i prevara sadašnjeg partnera – kod žena u 23, a kod muškaraca 18 procenata. Zbog toga što su im veze “prebrzo seksualno napredovale”, kajalo se 20 posto žena i 10 posto muškaraca.

Muškarce, prema rezultatima istraživanja, često muči činjenica što su se u određenom trenutku života bojali da priđu ženi koja im se sviđala, a koju su zauvijek izgubili.

avaz

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh