Za četiri dana počinje filmska groznica: Sve spremno za 20. SFF

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sve je spremno za jubilarno, 20. izdanje, Sarajevo Film Festivala, koji počinje u petak 15. augusta

Na glavnoj festivalskoj lokaciji, trgu kod Narodnog pozorišta, na kojem se svake godine organizuju konferencije za medije i programi “Kafa sa…”, gdje novinari i gosti imaju priliku družiti s glumcima, režiserima i producentima, u toku je postavljanje festivalskog trga, dok je festivalska pozornica ispred Kuće na Obali gotova.

Nedostaje još samo crveni tepih kojim će i ove godine prošetati neke od najvećih filmskih imena iz regije, ali i ostatka svijeta.

Jedna od najpopularnijih festivalskih lokacija, Ljetno kino HT Eronet, spremno čeka prve goste. Popularni Metalac, najveće kino pod vedrim nebom u Sarajevu i najatraktivnija lokacija za vrijeme trajanja Festivala, gledateljima obećava savršen ugođaj gledanja filmova pod zvijezdama.

Vrijedna ekipa SFF-a svakodnevno je tokom proteklih mjeseci radila kako bi sve lokacije bile spremne da ugoste svoje posjetitelje.

Sarajevo Film Festival će ove godine u svom jubilarnom izdanju, u periodu od 15. do 23. augusta, ponuditi najveći broj fimova – čak 247 iz 60 zemalja svijeta, te 19 programskih cjelina, a u glavni grad BiH ovom prilikom stižu brojni gosti i filmski umjetnici iz čitavog svijeta.

Brojni građani, ali i gosti iz regije i svijeta koji su imali priliku posjetiti glavni grad BiH nekoliko puta, složit će se s tim kako Sarajevo posebno diše za vrijeme Festivala. Grad u tih devet dana nikad ne spava, ulice i trgovi su prepuni gostiju iz čitavog svijeta, a brojni filmski i muzički sadržaji će učiniti da vam nikad ne može biti dosadno.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close