X Factor Adria: Žiri izbacio Ilmu Karahmet, Maid, Lukijan i Armin u velikom finalu!

Maid Hećimović, Lukijan Ivanović, “Doktori”, Tamara Milanović i Danijel Kajmakoski plasirali su se u veliko finale najpopularnijeg muzičkog takmičenja u regionu X Factor Adria koje će se održati 23. marta u Kombank Areni u Beogradu.

Takmičenje je napustila Ilma Karahmet, 13-godišnjakinja iz Kiseljaka koja je bila jedna od glavnih favoritkinja. Nakon baraža u kojem je bila sa Maidom, žiri je glasao 3:1 da ona bude ta koja ide kući. Njen mentor, Kiki Lesendrić, glasao je da ona prođe dalje, ostalo troje bili su za Maida.

Maid je u baražu otpjevao “Odiseju” od Lea Martina, a Ilma “Korake ti znam” od Maye Sar.

Učenica iz Kiseljaka hrabro je podnijela poraz, zahvalila se na ogromnoj podršci i obećala da će nastaviti s pjevanjem.

Pjesme mentora

U večerašnjoj emisiji takmičari su se predstavili sa pjesmama svojih mentora – Emine Jahović, Kikija Lesendrića, Kristine Kovač i Željka Joksimovića.

Prvi je nastupio Maid sa pjesmom “Nije ljubav stvar” od Željka Joksimovića. I oduševio žiri.

“Stalno pričam jednu te istu priču. Ti si samo bolji i bolji u tome što radiš. Ovo je fenomenalan izbor”, rekla je Kristina Kovač, dok je Kiki Lesendrić komentarisao kako je savršenao otpjevao, na Željkovom nivou.

“Dobro je bilo, odlično”, pohvalio je Maida Željko.

Najmlađa učesnica showa Ilma Karahmet pjevala je pjesmu, Kikija Lesendrića, “Kao ptica na mom dlanu”.

“Ti baš imaš x faktor, međutim postoje dva problema sa ovom pjesmom. Ova pjesma je usporena pa mi se pjesma vukla, ovo je prava muška pjesma, ali ti si je iznijela”, kazala je Emina Jahović.

Željko Joksimović kazao je kako voli Kikijeve pjesme i da je možda mogla biti neka druga pjesma.

“Ali ovo je fantastično”, bio je komentar Joksimovića.

Kiki odmogao Ilmi

Kristina Kovač pohvalila je Ilminu izvedbu.

“Pjevala si odlično kao i uvijek, ono što je najljepši doživljaj su tvoji visoki tonovi. Kiki je možda previše usporio pjesmu. Malo je dosadna ovako, malo si Kiki odmogao Ilmi, ali dobro”, komentirala je Kovač.

Lukijan Ivanović se predstavio duetskom pjesmom “Još ti se nadam”, koju u originalu izvode Emina Jahović i Saša Kovačević. Pjesmu je izveo na klaviru.

“Ovo tebi leži, sviđa mi se što si pronašao svoj stil. Bio si zaista odličan”, bio je komentar Joksimovića, dok je Kristina dodala da bi mu mentorka trebala napisati jednu ovakvu pjesmu.

Riječi hvale nisu izostale ni od Kikija koji je kazao kako je pjesma dobila na težini ovim aranžmanom.

“Ja sam mislila da samo ja i Saša možemo ovo da otpjevamo, ponosna sam na tebe”, kazala je Emina.

Momci iz benda Doktori, u kojem je i takmičar iz BiH Armin Malikić, imali su zadatak da izvedu pjesmu Kristine Kovač “Da te volim”.

Emina je kazala kako je ovo njihov jedan od najjednostavnijih i najšarmantnijih nastupa.

Tamara Milanović iz Srbije izvela je pjesmu “Slučajno” benda Piloti, dok se jedan od favorita showa, Makedonac Daniel Kajmakoski predstavio se pjesmom “Ljubavi”. od Željka Joksimovića.

www.magazinplus.eu – Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close