NogometSport

Mladost gostuje na Pecari, Zrinjski stiže na Tušanj

Ekipa Mladosti koja je i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva pokušat će odigrati kvalitetnu utakmicu u Širokom Brijegu. Izabranici Edisa Mulalića težit će da ostanu neporaženi, a za pretpostaviti je da će se bazirati na kontranapade.

“Široki ima veliki posjed lopte i mi smo ih analizirali prethodnih dana i naporno se pripremali pred ovaj susret. Borimo se i protiv neugodne tradicije budući da Mladost nije na Pecari nikada napravila neki značajan rezultat, pa nam je i to motiv više. Mi želimo nastaviti sa dobrim rezultatima”, rekao je trener Mladosti Edis Mulalić.

S druge strane, u domaćem taboru razmišljaju samo o osvajanju kompletnog plijena. Nakon neočekivanog poraza od GOŠK-a žele popraviti dojam i priključiti se vrhu tabele.

Slobodi na noge stiže Zrinjski. Tuzlaci su nakon lošeg starta u posljednja dva gostujuća meča uspjeli osvojiti četiri boda. U dobrom raspoloženju dočekuju Plemiće.

”Duži period Sloboda nema pobjede protiv Zrinjskog i to postaje otežavajući faktor, ali sam potpuno uvjeren da su igrači svjesni da smo sada stali čvrsto na noge i da bi bilo idealno za nas da upravo protiv dvostrukog prvaka naše lige trijumfujemo.

Mi to sigurno možemo jer ova ekipa ima kvalitet. Nažalost, još nismo kompletni i možda je i ta doza neefikasnosti proizvod nedostatka malo iskusnijih igrača u fazi u kojoj se rješavaju pogotci”, istakao je strateg Slobode Vlado Jagodić.

Tim iz Mostara u grad soli putuje s namjerom da osvoji kompletan plijen.

“U Tuzli ćemo pokušati igrati ofanzivno, bezbroj puta sam rekao da i kod kuće i na strani igramo ofanzivno, ali to zavisi i od toga koliko će nam protivnik to dozvoliti. Imamo takav profil igrača i ekipe da to možemo priuštiti, da igramo ofanzivan fudbal, za gol više”, najavio je prvi šef struke Zrinjskog Blaž Slišković.

Radnik će u Bijeljini ugostiti i pokušati pobijediti GOŠK iz Gabele. Nakon neočekivanog poraza od Čelika u Zenici tim iz Semberije težit će da dokaže da je to samo bio loš dan. No, za suparnika će imati ekipu koja je u prethodna dva kola savladala Sarajevo i Široki Brijeg. Sve sugerira da ih čeka težak zadatak.

Borac će u Banjoj Luci odmjeriti snage s posljednjeplasiranim Vitezom. Sve osim pobjede domaćih bilo bi veliko iznenađenje.

Parovi i satnica:
Radnik – GOŠK 17:00 sati (prijenos na BHT1)
Široki Brijeg – Mladost DK 20:00 sati
Sloboda – Zrinjski 20:00 sati (prijenos na Moja TV)
Borac – Vitez 20:00 sati

 Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close