-TopSLIDEVisoko

Društvena odgovornost ponovo na djelu – Allternativa d.o.o stipendira specijalizaciju za doktoricu Azru Alijagić

Društvena odgovornost ponovo na djelu – Allternativa d.o.o stipendira specijalizaciju za doktoricu Azru Alijagić
U prostorijama firme „Alternativa d.o.o“ potpisan je ugovor o finansiranju specijalizacije za doktoricu Azru Alijagić koja će ako Bog da biti novi specijalista epidemiolog u JU Dom zdravlja Visoko.
Ova investicija u obrazovanje reflektira posvećenost firme Alternativa d.o.o. na čelu sa vlasnikom Salihom Lemešom, ulaganju u razvoj mladih obrazovanih ljudi koji svoju budućnost grade u našoj zemlji.
– Ovo je jedno veliko djelo i za naš grad i za Dom zdravlja, ali i za doktoricu Azru Alijagić. Zato ovu priliku koristim da se zahvalim našem Salihu Lemešu vlasniku firme ALTERNATIVA, što je partner lokalne zajednice i što kontinuirano pruža podršku razvoju našeg Grada” – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić.
Ukupna stipendija za jednu specijalizaciju iznosi 10.600 KM. A vlasnik firme “Alternativa” Salih Lemeš najavio je i veliku podršku za izgradnju nove zgrade za Službu hitne medicinske pomoći.
– U JU Dom zdravlja Visoko nije bilo adekvatnog i planskog rada u segmentu upravljanja kadrovima i slanja doktora na specijalizacije što je značajno ugrozilo pružanje specijalističkih usluga. Ovo što smo uradili prošle godine, a i što radimo danas su strateški potezi i ulaganje u budućnost. Potrebno je 4-5 godina edukacije da bismo dobili jednog specijalistu i zbog toga mi je žao što se nije vodilo računa o Domu zdravlja, kao ni o kadrovima. Mi smo kazali da ćemo Dom zdravlja kadrovski ojačati i danas svjedočimo tome, ali da ćemo ga i opremiti i urediti i tome ste svjedočili, jer smo u razvoj Doma zdravlja u predhodnom periodu implementirali blizu milion KM i nastavit ćemo tako. Uskoro krećemo s projektovanjem nove zgrade za Službu hitne medicinske pomoći i raduje me podrška privrednih subjekata. – kazao je gradonačelnik Ganić.
Tokom ovog svečanog čina obratio se i Salih Lemeš koji je poželio sreću budućoj specijalisti epidemiologu, kao i doktorica Azra Alijagić koja se zahvalila u svoje, ali i ime ustanove, naglasivši kako je ulaganje u zdravstvo jedna od najvažnijih komponenti ulaganja u društvo.
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close