-TopSLIDEBiHPrivreda

Odobreno 700 000 KM za osam industrijskih zona u ZDK

ODOBRENA NOVA SREDSTVA ZA OSAM INDUSTRIJSKIH ZONA U ZENIČKO – DOBOJSKOM KANTONU
ŠIBONJIĆ: SRETNI SMO KADA ZNAMO DA I OVAJ PUT SREDSTVA IDU “U PRAVE RUKE” ZA JAČANJE NAŠE PRIVREDE
“Proveli smo uspješno još jedan Javni poziv čija sredstva su namijenjena privredi Zeničko – dobojskog kantona. Sretni smo kada znamo da i ovaj put sredstva poticaja idu u “prave ruke”, na prava mjesta, u naše općine koje žele dalje rasti i razvijati se.”
Zenica, 31. august 2023. – Na prijedlog Ministarstva privrede Zeničko – dobojskog kantona, Vlada Zeničko – dobojskog kantona donijela je odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko – dobojskog kantona.
Odobrena sredstva su u ukupnom iznosu od 700.000 KM, a dobit će ih općine Tešanj 100.000 KM, Zavidovići 90.042,55 KM, Žepče 98.815,75 KM, Kakanj 36.252,80 KM, Maglaj 100.000 KM, Visoko 100.000 KM, Olovo 100.000 KM i Doboj Jug 74.888,90 KM.
Radi se o jednom dijelu ukupnog iznosa od 3,6 miliona KM namijenjenog za poslovne zone u Zeničko – dobojskom kantonu, dok je za razvoj konkurentnosti ove godine predviđeno 4,6 miliona KM.
Ugovore o dodjeli sredstava potpisat će ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić sa predstavnicima općina 11. septembra ove godine.
“Proveli smo uspješno još jedan Javni poziv čija sredstva su namijenjena privredi Zeničko – dobojskog kantona. Sretni smo kada znamo da i ovaj put sredstva poticaja idu u “prave ruke”, na prava mjesta, u naše općine koje žele dalje rasti i razvijati se. Kada se implementiraju svi ovi projekti organizacije i izgradnje osam privrednih zona u osam općina našeg Kantona, to će značiti još više radnih mjesta i još više firmi. Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za privredu ove godine su za jačanje konkurentnosti privrede i poslovne zone planirali ukupno 8,2 miliona KM, što je najveći iznos otkad se realizuje ovaj program podrške. Naše opredijeljenje je da izdvojenim subvencijama dodatno ojačamo poziciju ukupne privrede Zeničko – dobojskog kantona, te kreiramo što bolje uvjete za njen razvoj. Privereda Zeničko – dobojskog kantona je pokretač razvoja Bosne i Hercegovine, a programima poticaja nastojimo dodatno podići konkurentnost svima onima koji kreiraju novu vrijednost i značajno doprinose razvoju našeg kantona i cijele Bosne i Hercegovine”, riječi su ministra privrede Zeničko – dobojskog kantona, Samira Šibonjića.
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close