NogometSport

Danas Željezničar i Široki Brijeg

Posljednji meč 17. kola Premijer lige na stadionu Grbavica odigrat će Željezničar i Široki Brijeg. 

Utakmice ova dva tima su tradicionalno neizvjesne, a tako bi trebalo biti i danas bez obzira što sarajevski Plavi na tabeli imaju 11 bodova više.

Poslije jučerašnje pobjede Sarajeva domaći su pod imperativom pobjede jer gradski derbi sljedećeg vikenda sigurno žele dočekati na prvom mjestu.

Željezničar je posljednji ligaški trijumf na Grbavici protiv Širokog Brijega ostvario prije duže od tri godine kada je početkom augusta 2016. godine bilo 2:0.

Od tada su Širokobriježani na Grbavici u Premijer ligi gostovali četiri puta te ostvarili tri remija i jednu pobjedu rezultatom 2:3 iz prošle sezone.

“Zadnje četiri utakmice ih nismo dobili u prvenstvu ovdje. Dole smo jednom dobili, jednom izgubili, a zadnji put odigrali neriješeno (3:3). Tradicija je takva, ne mora ništa značiti, a opet znači”, kazao je Amar Osim u najavi utakmice.

“Nisu na mjestu na kojem smo navikli da ih gledamo, no to ne mora ništa značiti. Imaju kvalitetnih igrača, te ima ta činjenica da ovdje igraju uvijek dobro. Sa njima imamo negativan skor od kada se igra zajednička liga. To dovoljno govori samo po sebi”, dodao je on.

Široki Brijeg u dosadašnjem dijelu sezone igra poprilično loše na gostovanjima. Ostvaren je samo jedan trijumf, međutim Branimir Cipetić je optimističan pred današnji meč.

“FK Željezničar je sigurno kvalitetna momčad, a to potvrđuje i njihova pozicija na tablici. Poštujemo našeg suparnika, ali straha sigurno nema. Iako imaju jako puno dobrih karakteristika, momčad trenera Amara Osima ima i svoje mane koje možemo iskoristiti i okrenuti u našu korist”, rekao je Cipetić te dodao:

“Od prve minute ćemo krenuti odlučno, zanima nas pobjeda i pokušat ćemo odnijeti puni plijen.”

Utakmica počinje u 16 sati. Susret će suditi Vladimir Bjelica. Arbitru iz Istočnog Sarajva će asistirati Stefan Tešanović, Arnel Novalić, Mateo Musa i Sabrija Topalović.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close