Visoko

Poziv na poštivanje zabrane saobraćaja i pravilno parkiranje u glavnim gradskim ulicama

S ciljem uređenja gradskih ulica, posebno ulica Čaršijska i Alije Izetbegovića u ljetnom periodu i periodu zabrane saobraćaja pomenutim ulicama, danas je u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića održan sastanak kojem su uz gradonačelnika prisustvovali i predstavnici Policijske stanice Visoko i JKP „Gradska groblja“ Visoko.

Iako već neko vrijeme naplatu parkiranja u ulicama Čaršijska i Alije Izetbegovića vrše inkasanti preduzeća „Gradska groblja“ svjedoci smo nepravilnog parkiranja zbog kojeg je otežano odvijanje saobraćaja, ali i kretanja pješaka trotoarima.

Na sastanku je zaključeno da će se od danas u rješavanje ove problematike, ali i problematike ostavljanja parkiranih vozila u pomenute dvije ulice tokom perioda zabrane saobraćaja (18:00 – 24:00) aktivno uključiti i službenici Policijske stanice Visoko.

Donesen je i zaključak kojim se pozivaju vozači da poštuju pravilno ostavljanje i parkiranje svojih vozila na parking mjestima, a također da svoja vozila izmjeste iz ove dvije ulice tokom trajanja zabrane saobraćaja.

„Apelujemo na vozače motornih vozila da prilikom parkiranja vode računa da vozila budu parkirana na mjesta označena za parkiranje. U narednih sedam dana inkasanti preduzeća „Gradska groblja“ u saradnji sa službenicima policije će preventivno upozoravati vozače na pravilno parkiranje, a također apelujemo na vozače da svoja vozila tokom trajanja zabrane od 18:00 do 24:00 sata ne ostavljaju u ulicama Čaršijska i Alije Izetbegovića. Nakon perioda preventivnog djelovanja nadležni će biti prisiljeni da nesavjesne vozače sankcionišu i prekršajnim prijavama“ – rečeno je u zaključku sastanka.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close