NogometSport

Zrinjski ispustio pobjedu u 90. minuti protiv Vallette

Šok Pod Bijelim brijegom

Zrinjski i Valletta remizirali su večeras u Mostaru (1:1) u prvom meču 2. pretkola Evropske lige.

Krenuo je Zrinjski otvoreno. Bekić je već u trećoj minuti imao dobru šansu, ali je Bonello dobro odbranio.

Potom je Bilbija deset minuta kasnije šutirao, ali pravo u golmana gostiju. Zatim je prijetio i Filipović, a potom slijedi period meča u kojem su gosti bili potpuno ravnopravni.

Imala je i Valletta nekoliko opasnih napada. Međutim, nisu napravili ništa pred golom domaćeg tima, koji je u finišu prvog dijela propustio veliku šansu za vodstvo. Bekić je olako shvatio to što je sam pred golom gostiju i umjesto da loptu pošalje u mrežu, defanzivac gostiju mu izbija loptu i propada velika šansa.

Na odmor se otišlo bez golova, a samo što je krenulo drugo poluvrijeme domaći su poveli. Nemanja Bilbija je napravio sve sam i uspio je zabiti gol za prednost d 1:0.

Imao je domaći tim potom još nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom. Još jednu veliku šansu imao je Bekić, ovog puta je savladao golmana, ali lopta odlazi pored gola.

Do kraja meča nekoliko opasnih pokušaja na obje strane. Više je međutim bilo kartona, ali gosti u 90. minuti dolaze do izjendačenja. Nakon sjajne akcije pogodio je Fontanella za konačnih 1:1 i sjajan rezultat malteške ekipe.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Zrinjski – Valletta 1:1 (Bilbija 51’ / Fontanela 89’)

Brkić – Barišić, Jakovljević, Stojkić, Galić – Čirjak, Pezer, Todorović, Filipović, Bilbija – Bekić.

Bonello – Borg, Camilleri, Seleh, Zerafa – Muscat, Santiago, Alba – Fontanella, Nwoko, Piciollo.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close