Wilmots: Uz dobar napad želimo tri boda protiv BiH

Marc Wilmots, selektor selekcije Belgije, uoči sutrašnje utakmice njegovog tima protiv Bosne i Hercegovine, izjavio je na konferenciji za medije da će utakmica biti vrlo teška i neizvjesna, javlja Anadolija.

“Imamo dobru odbranu, ne damo mjesta protivničkoj ekipi, moramo da ostvarimo dobar napad, tri-četiri dobre prilike i tri boda. Bit će teško jer imamo kvalitetnog protivnika koji je bio i na Svjetskom prvenstvu, a od igrača bih izdvojio Pjanića koji je igrao u Lyonu, Džeku i Ibiševića i iako ne znam da li će Spahić igrati, imaju jaku ekipu”, rekao je Wilmots dodajući da su Belgija i BiH favoriti u grupi B.

“Kada su objavili grupe, moji favoriti su bili BiH i Belgija, mada postoje iznenađenja. Pogledajte šta se dešavalo na utakmici sa Albanijom i Portugalom, male države napreduju taktički i žele pobjedu. Uvijek postoje iznenađenja, slučajnosti, ali uvijek je kraj najbitniji, odnosno, što zapisujemo u historiji. Nismo nikad igrali samo s jednim napadačem, uvijek ih imamo 4-5, želimo da postignemo golove, a ne da se branimo, tako da svih sedam veznnih su i napadači”, naglasio je belgijski selektor.

Ističe da su Ibisević i Džeko dva vrlo opasna igrača jer, kako kaže, znaju dobro presjeći loptu i to često rade vrlo dobro.

“Igrali smo sa Hrvatskom, Srbijom i Makedonijom, i uvijek su to teške utakmice jer postoji jak patriotizam i dobra tehnika. Uvijek zauzimaju između 10 i 25 pozicije u poretku, zato i smatram da sutra neće biti laka utakmica. Selektora Sušića mnogo poštujem i smatram da je pod velikim pritiskom, ali ne treba zaboraviti sve što je uradio do sada i zbog toga ga cijenim”, rekao je Wilmots na konferenciji za medije.

Reprezentativac Belgije Kevin De Bruyne je kazao da sutrašnja utakmica neće biti jednostavna jer smatra da je BiH pod pritiskom.

“Pokušat ćemo pobijediti jer ovdje nismo zbog jednog boda, već da pokušamo pobijediti. Ne poznajem dobro čitavu ekipu BiH, ali znam da su jaki i mislim da se mogu boriti za drugo mjesto u grupi. Nadam se, pokušat ćemo pobijediti, željeli bismo dobiti sve bodove i da smo dovoljno jaki da sutra pobijedimo”, rekao je de Bruyne na konferenciji za medije u Zenici.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close