Vučić: Srbiju zgaziti nećete, znat ćemo je sami štiti

Premijer Srbije Aleksandar Vucič izjavio je danas da Srbija neće dopustiti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim, javlja Tanjug.
“Srbiju zgaziti nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo znati štititi”, rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznava, općini Topola.

Kako je rekao u posljednje vrijeme neki su odlučili različitim rezolucijama ponovo stavljati biljeg onih koji treba da se stide prošlosti.

“Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama tisuća pogunulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte nas tjerati da se osjećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu “, rekao je Vučić.

“Nemojte nas tjerati i nemojte nas gaziti jer to vam nećemo dopustiti ma kako se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo”, poručio je srbijanski premijer.

“Štitit ćemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću”, a oni , poručio je Vučić, koji misle da je dovoljno da zaprijete i kažu da smo mi Srbi valjda jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta, u sustini samo govore i pokazuju tko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru”.

“Radimo i trudimo se još više da napravimo uspješniju, ekonomski bogatiju Srbiju, da imamo još veću političku snagu kako bi mogli da im se suprotstavimo i kažemo kako će 99,99 posto časnih i poštenih Srba nositi s ponosom crveno-plavo-bijeli barjak svuda”, podvukao je on.

“A vama Englezi i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvat ćemo sebe i svoj obraz jer samo sami sebi možemo obraz ukaljat”, zaključio je Vučić.

Ponovio je da u Srbiji poštuju sve druge žrtve i pokazuju time da se razlikuju od drugih koji nikada nisu htjeli odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi.
FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close