Vučić: Nećete od mene čuti nijednu riječ protiv BiH

Srbija će u Bosni i Hercegovini imati ulogu kako to nalaže i omogućuje daytonski sporazum , izjavio je danas vicepremijer Aleksandar Vučić dodajući : “Nećete od mene čuti nijednu riječ protiv Bosne i Hercegovine”.

“Želimo da ljudi žive dobro, ali oko toga treba da se suglase predstavnici sva tri konstitutivna naroda “, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s voditeljicom hrvatske diplomacije Vesnom Pusić.

Vučić je dodao da je bio iznenađen koliko su predstavnici EU imali ideja i prijedloga za rješavanje situacije u BIH, ali i da je on imao mnogo realističniji stav, dok je Pusić rekla da Hrvatska smatra neobično važnim da EU zadrži i interes i prisutnost u regiji, pa i u BiH.

“To što se zove umor od proširenja ne smije biti vodeći princip za napredak ove regije. To je mišljenje koje branim” , rekla je Pusić i dodala da Hrvatska ima svoj ​​prijedlog za BiH koji razmatra s europskim partnerima.

Na pitanje da li se u hrvatskom Saboru zagovara treći – hrvatski entitet u BiH, Pusić je odlučno odbacila tu tezu rekavši da tako nešto uopće nije na dnevnom redu, ali da jeste model stabilizacije BiH, javlja Tanjug.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close