BiHPolitika

Vučić će tražiti da Dodik otkaže referendum: Večeras dolazi u Banja Luku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić protivi se izjašnjavanju građana o Danu Republike Srpske, saznaje list Danas, prenosi N1.

Vučić će od Dodika tražiti da otkaže referendum, ističe Danas na naslovnoj stranici pozivajući se na diplomatske izvore bliske Vladi Srbije.

Nema preciznijih informacija o tome da li su Vučić i Dodik već razgovarali o tome, odnosno kada Vučić planira da to učini.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, reagujući na prozivke da njegova kancelarija ne reaguje na referendum, rekao je da može da ga suspenduje, ali da se čeka ishod razgovora potpredsjednika SAD-a Josepha Bidena i predsjednika Vlade Srbije.

Predsjednik i premijerka Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, večeras će, u 18 sati na aerodromu Mahovljani kod Banje Luke dočekati delegaciju Vlade Republike Srbije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Nakon toga, delegacije RS-a i Srbije će u spomen području Donja Gradina prisustvovati obilježavanju 75 godina od početka zločina nad Srbima, Jevrejima i Romima u koncentracionom logoru smrti „Jasenovac”, najavljeno iz Vlade RS-a.

U 20 sati će intoniranjem himni Republike Srpske i Republike Srbije započeti program obilježavanja spomenute godišnjice.

Vlade Srbije i Republike Srpske zajednički organiziraju ovaj skup.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close