Visoko

Vrtić Visoko sa radom počinje u ponedjeljak

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko počinje sa radom u ponedjeljak, 18. maja 2020. godine.

Prethodnih dana, svi uposlenici ove Javne ustanove su testirani na koronavirus, a rezultati su bili negativni.

Na osnovu preporuka od strane Instituta za zaštitu i sigurnost hrane Zenica, broj djece u grupi ograničen je do 10 djece. Iz istog razloga, ustanova je prinuđena tražiti potvrde oba roditelja koji nisu u mogućnosti raditi online i rade puno radno vrijeme.

Prihvat djece u ponedjeljak se odnosi samo na roditelje koji su dostavili potvrde, odnosno one kojima je potvrđen smještaj iz prethodno navedenih razloga.

Na osnovu preporuka i procedure za početak rada, molimo roditelje da pažljivo pročitaju upute o proceduri dovođenja i odvođenja djece:

  • Roditelji su obavezni kod kuće izmjeriti temperaturu djeteta, te podatak o visini temperature reći osobi koja će vršiti prijem djeteta na ulaznim vratima vrtića.
  • Preporučuje se da dovođenje/odvođenje djece bude uvijek u prisustvu jednog od roditelja.
  • Roditelji su obavezni da putem telefona odmah obavijeste vrtić i porodičnog ljekara, ukoliko prilikom jutarnjeg mjerenja, primjete povišenu temperaturu kod djeteta
  • Roditelji ne mogu dovoditi dijete u vrtić ukoliko isto ima bilo koji od navedenih simptoma: temperatura, kašalj, curenje nosa, kratak dah. Ukoliko se nakon prijema djeteta pojavi bilo koji od navedenih simptoma, roditelj će biti obaviješten i dužan je u što kraćem roku preuzeti dijete i javiti se nadležnom ljekaru.
  • U pratnji djeteta prilikom dovođenja/odvođenja ne može biti osoba iz rizične skupine starosti od 65 godina i preko, kao ni osoba koja ima bilo kakve simptome.
  • Ruksaci i presvlaka djeteta se dostavljaju početkom sedmice, a pruzimanje ruksaka se vrši u petak.
  • Pribor (flašice) potrebno je dostaviti prvi dan i isti se neće vraćati, te će se higijena flašica vršiti u vrtiću. Svaka flašica mora imati ime i prezime djetata.
  • U vrtić je dozvoljeno donijeti samo presvlaku.
  • Vrijeme prijema djece vršite će se u terminu od 06:30 do 08:00 sati.
  • Odlazak djece organizovan je u tri termina i to: Od 14:45 do 15:00 sati, od 15:45 do 16:00 sati i od 16:15 do 17:00 sati.

Također, mole se roditelji da prilikom predaje i preuzimanja djeteta ne ulaze u prostorije vrtića, već dolaze do ulaza, pri čemu održavaju distancu od najmanje dva metra.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close