-TopSLIDEBiHPolitika

Vrhbosanska nadbiskupija: Danko Puljić koji je prešao na islam nije bratić kardinala Vinka Puljića

REAKCIJE

Vrhbosanska nadbiskupija: Danko Puljić koji je prešao na islam nije bratić kardinala Vinka Puljića

Dodaje se da je isto tako “gnusna laž” da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam

Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti, navodi se u saopćenju Vrhbosanske nadbiskupije.

Naime, brojni mediji u BIH i šire prenijeli su danas informaciju da Danko Puljić, navodni bratić kardinala vrhbosanskog, Vinka Puljića, u subotu u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir.

– Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod – naglašeno je u saopćenju.

Dodaje se da je isto tako “gnusna laž” da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

– Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije – istakli su iz Vrbosanske nadbiskupije.

avaz

***

Vezana vijest:
Bratić vrhbosanskog nadbiskupa Vinka Puljića prešao na islam, odabrao ime Emir

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close