-TopSLIDEVisoko

Vratili smo sport u Visoko

Vratili smo sport u Visoko‼️

Retrospektiva urađenog:

⭕️ Preuzeli klub NK Bosna Visoko koji je bio u dijelu tabele za ispadanje iz druge lige FBIH. Organizovali Skupštinu, izabrali novu Upravu i zajedno stabilizovali stanje. Danas je NK Bosna Visoko u sredini tabele s dobrim igračkim kapacitetom čija su osnova mladi igrači. U narednoj sezoni strateški cilj je ulazak u prvu ligu FBIH.

⭕️ Preuzeli klub RK Bosna Visoko koji je gubio sve utakmice i koji je bio favorit za ispadanje iz premijer lige BIH. Organizovali Skupštinu, izabrali novu Upravu i konsolidovali redove. Uz mnoštvo opstrukcija uspjeli smo stabilizovati stanje u gotovo svim segmentima i izboriti opstanak u društvu najboljih.

⭕️ KK Bosna Visoko kao klub s dobrim predispozicijama za razvoj i uspjeh je prvi put s Gradskom upravom potpisao sporazum o finansiranju, te dobija finansijsku podršku, a posebno uz pomoć i entuzijazam mladih ljudi koji su okosnica ovog kluba uspješno se gradi i razvija.

⭕️ Organizovali Skupštinu i izabrali novi Upravni odbor, te registrovali Gradski nogometni savez koji je dobio zadatak da oživi Gradsku nogometnu ligu i pokuša razviti određene klubove koji su ugašeni, a od historijskog značaja su za naš Grad, ali i da pruži podršku drugim klubovima koji su opstali u Visokom u vremenu kada je svaka podrška izostala.

⭕️ Raspisali javni poziv za finansijsku podršku ostalim sportskim klubovima koji egzistiraju u Visokom, a kako bismo podržali i druge sportove i sportske manifestacije koje su značajne za naš Grad, jer okupljaju veliki broj sportista i održavaju sportski duh u Visokom. Mnogo ih je i svi su nam značajni. Javni poziv je još uvijek u toku.

📌 Mnogo je posla urađeno i iskreno se zahvaljujemo svim sportskim radnicima i igračima koji su dali nemjerljiv doprinos da danas možemo ovo pisati, a paralelno posebna zahvala pripada i našim privrednicima koji su zajedno s Gradskom upravom osigurali finansijska sredstva i bili podrška sportu u Visokom‼️

Danas smo se družili sa igračima i Upravom NK Bosna Visoko na stadionu Luke, gdje je održana sjednica Upravnog odbora i odigrana revijalna utakmica između Uprave i igrača NK Bosna Visoko.

Širimo lijepe i pozitivne priče i budimo sudionik istih. Podržimo pozitivne promjene i ponosno predstavljajmo svoj Grad!

❤️ U narednu sezonu ako Bog da ulazimo s podrškom navijača i iskreno očekujemo još bolje rezultate i bolje sportske priče iz našeg Grada!

Visoko zaslužuje mir, slogu i zajedništvo‼️

Gradska uprava Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close