-TopSLIDEBiHPolitika

Vojin Mijatović: Osmorka je Sedmorka

Ključni sastanak užeg rukovodstva SDP-a završio je u Centrali ove stranke. Prisutnim novinarima se obratio potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Na samom početku je istakao da će Nermin Nikšić nakon sutrašnjeg sastanka Osmorke dati detaljniju i opširniju izjavu.

– Danas smo imali prošireni kolegij i donijeli smo niz zaključaka. Ja ću vam samo dio reći, da bi ispoštovali dogovor partnera. Prvi zaključak je, od ujutro, dali smo nalog našim kantonalnim organizacijama da krenu u razgovore sa svim političkim strankama oko formiranja većina u svim kantonima, s posebnim akcentom na Sarajevo, Unsko-sanski i Tuzlanski kanton.

Drugi zaključak jeste, SDP od ujutro kreće hitno u formiranje federalne vlasti. Prioritet našeg djelovanja je formiranje Vlade FBiH i dok se ne formira Vlada FBiH značajno će se usporiti procesi imenovanja na državnom nivou. Tačnije, kadrovi SDP-a u Vijeću ministara će omogućiti imenovanje samo onih neophodnih funkcija za funkcionisanje institucija BiH.

To je najkraći sažetak svega onoga što će se dešavati u narednom periodu. Što se nas tiče, od danas Osmorka više nije Osmorka nego sedmorka. Za SDP, Za nove generacije ne postoji više u ovim pregovorima – rekao je Mijatović. 

Buka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close