logo
bios

Vlada ZDK usvojila Prijedlog rebalansa Budžeta za 2020., za borbu protiv pandemije koronavirusa osigurano dodatnih 7 miliona KM

Objavljeno prije 2 mjeseca . u sri, apr 8th, 2020

VLADA ZDK USVOJILA PRIJEDLOG REBALANSA BUDŽETA, ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA OSIGURANO DODATNIH 7 MILIONA KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na današnjoj 10. vanrednoj sjednici usvojila i u skupštinsku proceduru uputila Prijedlog rebalansa Budžeta ZDK za 2020. godinu, kojim su osigurana dodatna finansijska sredstva za borbu i saniranje posljedica pandemije koronavirusa u iznosu od 7 miliona KM.

“Vrlo je izvjesno da će se sjednica Skupštine održati u petak kako bi se usvojio rebalans a sredstva postala operativna. Mi smo ranije za Kantonalnu bolnicu obezbijedili 2,5 miliona KM, a rebalansom smo, kroz smanjenje troškova na svim budžetskim stavkama, obezbijedili dodatna sredstva za zdravstveni sektor, civilnu zaštitu, privredu i poljoprivredu”, rekao je premijer Mirza Ganić.

Vlada ZDK usvojila rebalans budžeta, više novca za privredu i zdravstvo

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na današnjoj sjednici rebalans budžeta, čime će biti osigurana dodatna finansijska sredstva za privredu, poljoprivredu i zdravstvene ustanove.Više čitajte na: https://bit.ly/2x3VUSf

Publicerat av Visoko.co.ba Onsdag 8 april 2020

Sva ministarstva su zadužena da izvrše analizu budžetskih stavki kako bi se mogle započeti aktivnosti na pripremi novog rebalansa, budući da je u prva tri mjeseca zabilježen pad prihoda u budžetu.

“Prihodi u prva dva mjeseca su na nivou 87 posto u odnosu na plan, a u trećem mjesecu smo imali još drastičnije smanjenje, što se očekuje i u četvrtom mjesecu, tako da je ovo samo jedan u nizu rebalansa koji nas čekaju u toku ove godine”, rekao je ministar finansija Josip Lovrić.

Vlada je dala ovlaštenje premijeru Ganiću da sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) potpiše sporazum o nabavci zaštitne opreme za zdravstvene ustanove u vrijednosti 500.000 KM, od čega će iz budžeta ZDK biti izdvojeno 400.000 KM, a 100.000 KM će osigurati UNDP. Isporuka prve količine opreme očekuje se već naredne sedmice.

Press služba ZDK

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh