-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

Vlada ZDK usvojila odluke o odobravanju sredstava za potrebe privrede, poljoprivrede, obrazovanja i sporta

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na svojoj 2. redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, usvojila odluke kojim se odobravaju finansijska sredstva za potrebe privrede, poljoprivrede, obrazovanja i sporta.

Za oblast privrede izdvojeno je 1.330.000 KM, od čega 1.000.000 KM za izgradnju i uređenje poslovnih zona, 91.000 KM na ime subvencioniranja troškova kod pokretanja novih biznisa te 240.000 KM za projekte turističke infrastrukture i suprastrukture.

U oblasti poljoprivrede odobreni su podsticaji u iznosu od 249.000 KM i to za nabavku plastenika te proizvodnju kornišona, gljiva, jagodičastog voća…

– Mi ovim pokazujemo opredjeljenost da pomognemo našoj privredi i poljoprivredi te nastavimo pružati podršku i u budućnosti – rekao je premijer Pivić.

Značajna sredstva izdvojena su iz budžeta Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a odobrene su nagrade pojedincima za istaknute sportske rezultate.

– Kontinuirano ćemo voditi računa o finansijskim sredstvima namijenjenim za sport i nagrade za vrhunske sportske rezultate. Dakle, Vlada ZDK je već u radu 2. redovne sjednice usvojila odluke i na taj način stala čvrsto iza programa rada saopćenog u ekspozeu prilikom imenovanja – rekao je premijer Pivić.

Ministar za privredu Samir Šibonjić najavio je skoro potpisivanje ugovora korisnicima sredstava podsticaja koja su dodijeljena putem javnog poziva.

Press služba ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close