Vlada ZDK: Sopštenje povodom nezadovoljstva sindikata budžetskih korisnika ZDK zbog nepravovremenog isplaćivanja plaća

U povodu nezadovoljstva sindikata budžetskih korisnika ZDK zbog nepravovremenog isplaćivanja plaća, Vlada ZDK poslije vanredne sjednice održane 10.06.2014. daje sljedeće

SAOPŠTENJE

Vlada ZDK će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve kako bi dinamiku isplate plaća dovela u zakonske okvire. Istovremeno Vlada je zauzela jedinstven stav prema zahtjevima svih sindikalnih organizacija da u okviru svojih nadležnosti u narednim mjesecima učini sve kako bi dinamiku isplate plaća dovela u zakonske okvire. Osnovni problem sa kojim se Vlada ZDK već duže vrijeme suočava su nedostajuća sredstva na prihodovnoj strani, dodatno otežana sporom realizacijom kreditnog zaduženja planiranog Budžetom za 2014. godinu. Uz sve ZDK se našao u još složenijoj situaciji značajnim padom prihoda prouzrokovanim poplavama.

Vlada aktivno razmatra izmjene i dopune budžeta kojima će Skupštini ZDK predložiti rješenja za obezbjeđenje dodatnih sredstava za isplatu plaća u zakonskim okvirima kroz zaduženja kako to rade drugi kantoni i viši nivoi vlasti.

Vlada izražava puno razumijevanje za tešku situaciju uposlenika – budžetskih korisnika izazvanu kašnjenjem plaća.

PREMIJER ZDK

Munib Husejnagić

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close