-TopSLIDEKošarkaSport

Vlada KS izdvaja 150.000 KM za odlazak košarkašica BiH na SP

U zadnji čas

“Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva, 150.000 KM, za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga!”, poručio je Elmedin Konaković.

Reakcija je uslijedila u zadnji čas nakon dramatičnog saopćenja KSBIH.

“Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, dužni smo saopštiti kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.


(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close