Vlada FBiH spremna usaglasiti listu sumnjivih privatizacija firmi

Vlada Federacije BiH, koja je u stalnom zasjedanju, spremna je da sa predstavnicima sindikata i obespravljenih radnika usaglasi listu privatizovanih firmi u sumnjivoj ratnoj i poratnoj privatizaciji, te da pozove tužilaštva da konačno počnu procesuiranje.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da su u pripremi akti čije bi provođenje dodatno smanjilo javnu potrošnju i obezbijedilo sredstva za socijalne i fondove podrške zapošljavanju čime bi što prije bili stvoreni uslovi za realizaciju ostala dva ključna zahtjeva obespravljenih radnika – uvezivanje radnog staža i zdravstveno osiguranje.

Na sjednici Vlade FBiH ukazano je na činjenicu da je u Budžetu FBiH za 2014. godinu na ime podrške zapošljavanju predviđeno 10 miliona KM, što je prvi put u mandatu neke od federalnih vlada, a da je dodatnih 17 miliona KM obezbijeđeno putem Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Federalna ministarstva će pri izradi ovogodišnjih programa utroška budžetskih sredstava posebnu pažnju posvetiti realizaciji opravdanih zahtjeva radnika i građana, navodi se u saopštenju iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH uputila je danas zahvalnost federalnom i kantonalnim MUP-ovima, te Federalnoj upravi policije na iskazanoj spremnosti da, isključivo profesionalnim i nepristrasnim pristupom zadacima, doprinesu zaštiti i bezbjednosti građana i imovine.

SRNA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close