Vlada FBiH predstavlja plan borbe protiv korupcije

Tim za monitoring i koordinaciju provođenja Općeg plana Vlade Federacije BiH u borbi protiv korupcije, u ponedjeljak, 6. maja, održat će prezentaciju rezultata projekta i edukacija kontakt osoba za provođenje ovog plana.
O oblicima i dosadašnjim efektima uzajamne saradnje Vlade FBiH i Vlade Velike Britanije na planu borbe protiv korupcije ovom prilikom govorit će premijer FBiH Nermin Nikšić i ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey.
Prezentacija će biti održana u hotel Europe, a početak je planiran u 10 sati.
S ciljem stvaranja sveobuhvatnog okvira za provođenje antikorupcijskih aktivnosti, Vlada Federacije BiH je 8. maja 2012. godine donijela Opći plan u borbi protiv korupcije i formirala Tim za monitoring i koordinaciju provođenja plana kako bi se on mogao implementirati na sistematičan način.
Jedna od aktivnosti koja se trenutno implementira jeste projekt pod nazivom “Podrška Vladi Federacije BiH u suprotstavljanju korupciji putem izrade i implementacije operativnih antikorupcijskih planova i programa edukacije”, koji je u direktnoj funkciji provođenja Općeg plana borbe protiv korupcije.
Projekt implementira nevladino udruženje Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu u saradnji sa Vladom Federacije BiH i uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close